Verema 2020

La bona qualitat i l'escassa producció marquen la verema de la DO Cava

Segons dades dels Serveis Tècnics del Consell Regulador del Cava, s'estima una disminució de la producció de l’entorn d’un 25% de mitjana respecte a la de 2019

La bona qualitat i l'escassa producció marquen la verema de la DO Cava. DO Cava

La bona qualitat i l'escassa producció marquen la verema de la DO Cava. DO Cava

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Regulador del Cava va declarar el tancament de la verema per al Cava el dilluns 5 d'octubre, una de les dates més primerenques dels darrers anys. La verema del 2020 ha conclòs amb uns raïms de bona qualitat però amb una sensible caiguda de la producció per l’afectació del míldiu en algunes zones – fruit tant de les intenses pluges i humitat a la primavera com per la limitació del rendiment de 10.000 quilos per hectàrea aprovada per unanimitat pel Consell Regulador per a aquesta campanya.

Segons dades dels Serveis Tècnics del Consell Regulador del Cava, s'estima una disminució de la producció global de la Denominació d'Origen de l’entorn d’un 25% de mitjana respecte a la de 2019, adquirint una especial incidència a les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, així com en les vinyes d'agricultura ecològica. Així doncs, la verema de la D.O. Cava ha estat de 240 milions de quilos de raïm, davant els 322 milions de l'any passat.

“La sequera dels dos últims mesos abans de la verema va contribuir a mitigar els afectes del míldiu i a obtenir una fruita petita, de grau i acidesa moderada, assegurant un raïm de bona qualitat”, afirma el director dels Serveis Tècnics del Consell Regulador, Luis Marco. Addicionalment, les condicions climatològiques han anticipat la verema en dues setmanes sobre la mitjana habitual.

Destaca la gran col·laboració amb els viticultors i els cavistes, així com la xifra rècord de 90 verificadors que ha disposat el Consell Regulador com a factors d’èxit per certificar les exigents normatives de qualitat i garantir l’excel·lència i origen dels raïms. A tot això s’ha unit una novetat que s’ha demostrat com a indispensable: la creació d’un centre de coordinació que assegurés i agilités les tasques dels verificadors que, alhora, aprofitant les noves tecnologies, han disposat d’unes aplicacions específicament dissenyades per a la verema. S’ha aconseguit validar en temps real, amb declaracions diàries, les entrades del raïm, els quilos, la seva qualitat, la varietat, el seu grau, el seu origen i la parcel·la de provinença.

Finalment s’ha aconseguit una verema d’alts nivells qualitatius basats en rigorosos criteris que permeten garantir la traçabilitat del raïm i una qualitat que culminarà en uns caves extraordinaris.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local