Node Garraf

El primer Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya serà un aparador de tendències a Vilanova

Participaran grans marques reconegudes i també petits productors i professionals d'un dels sectors econòmics més importants i on els experts veuen més futur

El primer Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya serà un aparador de tendències a Vilanova. Susana Nogueira

El primer Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya serà un aparador de tendències a Vilanova. Susana Nogueira

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han presentat el primer Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, on els professionals de la gastronomia i del màrqueting gurmet tenen la missió d’exposar la innovació i les expectatives del sector a Catalunya, que concentra bona part de la indústria agroalimentària més competitiva i reconeguda de manera internacional. L’acte tindrà lloc a l’auditori Neàpolis del 28 al 30 d’abril de 2021.

La programació central del congrés consistirà en una successió de ponències rellevants i taules rodones amb representants de les companyies de major prestigi, on compartiran les seves estratègies, la marca, el producte i el camí per donar a conèixer la gastronomia de cada municipi, quina és l’evolució del mercat i quin serà el resultat econòmic que repercutirà en totes les poblacions. La presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Rosa Huguet, ha manifestat que “m’omple de satisfacció estar al costat de l’hostaleria, del turisme i dels empresaris. La feina feta pels professionals de la gastronomia és brillant i així ho demostraran a les jornades. Estic orgullosa d’aquesta col·laboració, de poder treballar en un punt estratègic, amb les aportacions dels ponents i les persones que podran participar de moltes maneres, ja que l’acte no només és presencial, sinó que també es farà per streaming. Es parlarà de màrqueting, del producte, en què consisteix el sector gastronòmic, de les iniciatives que es fan per evolucionar i que ofereixen”.

És un congrés innovador i pioner on es debatran de tendències, però especialment de com està actualment el sector de la gastronomia i del seu futur. El director de la consultora Adalt Comunicació i coordinador tècnic del congrés, Jordi González, ha manifestat que “és un sector que ha evolucionat molt, un dels sectors econòmics més importants i on els experts veuen més futur”.

A l'esdeveniment no només participaran grans marques reconegudes, sinó que també petits productors, professionals que aporten valor amb les seves missions. I així entre tots es parlarà d’innovació, de tendències, gestió i negoci. González, ha manifestat que “en la nova realitat que estem vivint hi ha dos vessants: la gran distribució i el petit productor i després està la restauració que en aquests moments estan patint molt a causa de les conseqüències de la covid-19. Així i tot, en termes generals el sector gastronòmic a Catalunya és molt important, tenim present en el territori les principals multinacionals del sector i les catalanes.

El fet que el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya se celebri a Vilanova i la Geltrú, porta que la ciutat es posicioni i sigui encara més coneguda. La regidora d’Hisenda, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez, ha manifestat que “el congrés encaixa molt en el nostre territori, en el Garraf, l’acte valora els productes de qualitat, li dóna sentit a la marca que estem treballant com a ciutat i comarca, també el valor dels mercats, el treball que s’ha de fer respecte al disseny industrial, el potencial de comunicació i representa el territori”. Martínez, també posa èmfasis que es faci en el Neàpolis, l’edifici de l’epicentre de la innovació, la tecnologia i les idees “el fet que se celebri en aquest centre explica que la innovació no només té a veure amb l’àmbit tecnològic, sinó que es pot innovar de moltes maneres i aquest congrés és un bon exemple”.

El dimecres a la tarda obrirà l’acte la cuinera catalana, Carme Ruscalleda, reconeguda internacionalment per les guies gastronòmiques més prestigioses. A continuació, hi haurà una taula rodona amb diferents empresaris, els quals explicaran la realitat de la gastronomia catalana i del seu futur. Dijous i divendres es parlarà de diferents temes relacionats amb aquesta indústria, com per exemple, de la manera com els consumidors hem evolucionat a l’hora de consumir.

En aquesta iniciativa participen els gremis d’hostaleria de Sitges, de Vilanova i la Geltrú i l’Escola d’Hostaleria de Sitges, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les empreses que estaran presents seran Cafès Novell, La Granja Foods, Bombons Cudié, Família Torres, Ametller Origen, Gallina Blanca, La Fageda, entre altres. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!