Crisi a la indústria

Sindicats i empresa tanquen l'acord d'indemnització per la plantilla de Mahle amb una paga mínima de 35.000 euros

El pacte arriba després d'unes llargues i intenses negociacions sobre com distribuir els 37 MEUR del tancament

Sindicats i empresa tanquen l'acord d'indemnització per la plantilla de Mahle amb una paga mínima de 35.000 euros. ACN

Sindicats i empresa tanquen l'acord d'indemnització per la plantilla de Mahle amb una paga mínima de 35.000 euros. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sindicats i empresa han tancat finalment un acord d'indemnització per la plantilla de Mahle a Vilanova i la Geltrú després d'unes intenses negociacions que s'han allargat tres dies més enllà del fi del període de l'ERO. Dijous, es va arribar a un principi d'acord per destinar 37 milions d'euros al tancament, però quedava per perfilar la distribució de les compensacions. Finalment, s'ha establert un pagament mínim, independentment de la franja d'edat, de 35.000 euros. A més, hi ha una variació de 23 a 33 dies de treball per any treballat sense topall, segons la franja d'edat, i pagaments addicionals de 2.000 per antiguitat i complements d'atur de mínim 70% pels treballadors més grans.

En declaracions a l'ACN, el president del comitè d'empresa, Narcís Pineda, ha qualificat les negociacions de "molt complicades", i una mostra de la dificultat d'entesa entre empresa i treballadors és que el redactat final no s'ha tancat fins aquest dissabte poc abans de les 7.00 h, després d'una intensa nit de converses. "Estàvem jugant amb 343 llocs de treball, i quan parles d'una plantilla tan heterogènia, s'ha de mirar perquè tothom en surti d'una manera digna", assenyala.

Finalment, les parts van acordar distribuir l'oferta de 37 MEUR amb la finalitat de deixar la proposta tancada i poder-la traslladar a l'assemblea que dimarts s'ha convocat al punt del migdia a la mateixa empresa. Dilluns és festa local a Vilanova i la Geltrú, i s'ha volgut deixar aquestes gairebé tres dues de coll perquè la plantilla "ho paeixi", segons Pineda, i que el comitè pugui explicar "cara a cara" l'acord.

"Calia elaborar una proposta basada en la gent jove per assegurar unes quantitats, per a la gent de 50 a 54, que està més debilitada, intentar mirar que el pla els arribés fins els 61, i que per als majors de 55 anys s'obtingués un pla de rendes perquè quedessin de la millor manera possible", afegeix. Amb tot, es mostra satisfet per l'acord.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local