Crisi a la indústria

CCOO defensa una "reindustrialització proactiva" de Mahle a Vilanova i la Geltrú

El sindicat posa l’èmfasi en rellançar sectors productius clau com ara l'electromobilitat, la microelectrònica, les energies renovables i la digitalització

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dimarts va tenir lloc la primera reunió de la taula de negociació sobre el procés de reindustrialització dels terrenys que fins ara havien acollit la fàbrica de Mahle, a Vilanova i la Geltrú. La reunió es va centrar en la constitució de la mateixa taula i altres qüestions formals. Va comptar amb la presència de representants de la Generalitat de Catalunya, de l’empresa Mahle, de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de la representació legal de les persones treballadores (CCOO, UGT i CGT) i de la consultora encarregada de coordinar el procés de captació de nous projectes industrials que han de donar servei i ocupació a la comarca del Garraf i voltants. CCOO va situar la necessitat de mantenir un ritme de reunions més àgil i operatiu per permetre avançar en les propostes, passant de fer les convocatòries cada 6 setmanes a 4. La idea va ser acceptada, i ja s’ha situat una la següent trobada seguint aquest criteri.

El sindicat va posar l’èmfasi en "apostar per rellançar i modernitzar sectors productius clau, avançant cap a un canvi de model productiu basat en productes i serveis que atenguin les noves necessitats de la societat: electromobilitat, microelectrònica, energies renovables, digitalització". Per fer això es fa necessari un compromís ferm, amb assignació de recursos, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, que té les màximes competències en política industrial. 

CCOO també aposta perquè els espais de concertació territorial existents durant molts anys al territori, tals com el Pla estratègic comarcal, el Pacte per l’Ocupació, l’Agència de desenvolupament econòmic Node Garraf o el consell de la formació professional, universitària i contínua del Garraf, puguin sumar sinèrgies partint del lideratge de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú: "Tot plegat permetria la recerca de solucions per a la gent treballadora, i una economia diversificada de la comarca".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local