Ruta per la cuina

Calendari gastronòmic dels plats típics del Penedès

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona i com a membre de la Xarxa de Productes de la Terra, ha editat un calendari per a l'any 2013 amb les fotografies de 12 plats elaborats amb Productes de la Terra de l'Alt Penedès.

  • Redacció |
  • 10-12-2012
Gastronomia a Sant Pere de Ribes

El cicle Sopars i Tasts de Vins es converteixen en un referent gastronòmic

L'edició 2012 dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf, que organitza l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf, va tancar la temporada diumenge passat deixant damunt la taula unes xifres similars a les d'altres anys i consolidant un calendari anual de cites per donar a conèixer els vins i la gastronomia del nostre entorn.

  • Redacció |
  • 04-12-2012
Vins D.O. Penedès

Caves Miquel Pons presenta: Arrelium

La granada, 3 de desembre de 2012. El celler Miquel Pons de La Granada (Alt Penedès) acaba de renovar totalment la imatge dels seus vins joves amb noves etiquetes i nou nom comercial: Arrelium.

  • Caves Miquel Pons |
  • 03-12-2012
Solidaritat nadalenca

La Confraria del Cava organitza el Sopar Solidari del Cava

Conscient de la delicada situació econòmica que travessen moltes famílies catalanes, la Confraria del Cava Sant Sadurní ha fet aquest any 2012 una aposta decidida per la solidaritat. Després d'entregar una Distinció Honorífica a Càritas en la seva Investidura Tardoral, l'entitat vol estrènyer encara més el vincle amb aquest col•lectiu que des de fa dècades ajuda a les persones més desfavorides.

  • Redacció |
  • 28-11-2012
Vins i cultura

Tres cellers penedesencs col·laboraran en les exposicions del Portal del Pardo

A partir del proper 14 de desembre, tres cellers penedesencs (Mil·liari, Jané Ventura i Miquel Pons) col·laboraran en les exposicions que s'organitzen a la Sala Portal del Pardo. En concret, de manera rotatòria, cadascun d'ells aportarà cava per finalitzar l'acte inaugural de les mostres que es vagin presentant a la sala d'exposicions.

  • Redacció |
  • 28-11-2012
Setmana de la Malvasia de Sitges

Els restaurants de Sitges fan bandera de la Malvasia

Una quinzena de restauradors sitgetans oferiran tapes i menús amb plats elaborats o acompanyats de productes del celler de l'Hospital Sant Joan Baptista del 3 al 9 de desembre. Es tracta de la I Setmana de la Malvasia de Sitges que han organitzat conjuntament la Fundació de l'Hospital, la Comissió del Centenari d'aquesta institució i el Gremi d'Hostaleria de Sitges.

  • ACN / Javi Polinario |
  • 28-11-2012
Cuina i càtering

Comença a Sant Sadurní el nou curs PQPI-PTT de cuina i càtering

Ja està en marxa la segona edició del programa de Qualificació professional Inicial PQPI -PTT de Cuina i càtering Mancomunitat de l'Alt Penedès, un curs caracteritzat pel fet que els alumnes poden posar en pràctica els coneixements adquirits en alguns establiments de restauració de la vila, que col·laboren amb el projecte, que compta també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Sadurní.

  • Redacció |
  • 19-11-2012
Acció contra la fam

El restaurant Cal Blay Vinticinc, de Sant Sadurní, entre els 'Restaurants contra la fam'

Fins el 15 de novembre els comensals de Cal Blay Vinticinc poden contribuir a posar el seu granet de sorra en la lluita contra la desnutrició infantil. El restaurant de Sant Sadurní d’Anoia està participant en la campanya Restaurantes Contra el Hambre, una iniciativa de l’ONG Acción contra el hambre i de la Federació Espanyola d’Hosteleria, que s’està portant a terme en restaurants de tot l’Estat des de mitjans de setembre.

  • Redacció |
  • 07-11-2012
Festa a les Roquetes

El Mercat del Cava supera les 2.000 degustacions a Roquetes

La 4ª edició del Mercat del Cava, celebrada el passat cap de setmana a la plaça Llobregat de les Roquetes, ha repetit l’èxit d’anys anteriors. Aquesta fira ha servit d’escenari perquè petits i mitjans productors de cava del Garraf i l’Alt Penedès poguessin mostrar el seu producte directament al consumidor, estalviant-se els intermediaris.

  • Redacció |
  • 07-11-2012
El plat més típic del Penedès

Arrenca la Ruta del Xató amb el xef Fermí Puig com a nou ambaixador

Un any més, les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, han donat per començada la seva proposta gastronòmica de referència, la Ruta del Xató, que com bé indica el seu nom, és una iniciativa que des de fa 16 anys, ens ofereix conèixer els diferents atractius d’aquests territoris de la mà de la seva recepta més internacional, el Xató.

  • Redacció |
  • 06-11-2012
Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf

Els cellers de Ribes, des de dins

Els cellers Torre del Veguer, Vega de Ribes i Can Ramon Viticultors del Montgròs oferiran aquest mes de novembre una visita per les seves instal•lacions a través de la qual, el gran públic, podrà conèixer des de dins i de primera mà tots els secrets del seu funcionament. Aquesta activitat és una de les novetats incloses a l’edició 2012 dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf de Sant Pere de Ribes.

  • Redacció |
  • 06-11-2012
Vins i caves

El Mercat del Cava torna a Roquetes

El Mercat del Cava 2012 es prepara per protagonitzar l’oferta lúdica d’aquest cap de setmana a la plaça Llobregat de les Roquetes. Durant dos dies, petits i mitjans productors de cava del Garraf i l’Alt Penedès tindran l’oportunitat de poder exposar i vendre el seu producte sense intermediaris, afavorint una relació directa amb el consumidor.

  • Redacció |
  • 30-10-2012
XXXI Setmana del Cava

Investeixen la nedadora paralímpica, Teresa Perales, Jove Confrare d'Honor

La Jove Confraria del Cava va investir ahir al vespre la nedadora paralímpica, Teresa Perales, com a Jove Confrare d’Honor en la tradicional investidura Tardoral, que s’emmarca en els actes de la XXXI Setmana del Cava. L’esportista aragonesa és una de les persones que acumula més medalles en Jocs Paralímpics, les darreres aconseguides als passats Jocs de Londres. Teresa Perales compta al seu palmarès amb les mateixes medalles que el nedador Michael Phelps.

  • Redacció |
  • 29-10-2012
Contra el canvi climàtic

Torres engega la major caldera de biomassa d'un celler

Cellers Torres ha posat en marxa el passat mes de setembre la major caldesa de biomassa d'un celler a l'Estat. La nova caldera de biomassa està associada a un equip de refrigeració d'absorció, la qual cosa suposarà importants reduccions en el consum d'energia del celler de Pacs del Penedès: al voltant del 10-12% d'electricitat.

  • Redacció |
  • 25-10-2012
SITGES

La Malvasia de Sitges estarà present a Torí

La gastronomia sostenible de tot el món té una cita important a Torí, del 25 al 29 d'octubre, ja que tindrà lloc El Salone del Gusto i Terra Madre, dues de les activitats més importants que organitza Slow Food al mòn.

  • Redacció |
  • 23-10-2012



Articles d'opinió

Avui destaquem al directori Eix Guia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local