La DO Penedès tindrà una sala permanent a Barcelona

El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha explicat que l'ens, juntament amb l'Acadèmia Tastavins, tindrà una sala de tast permanent a un emplaçament cèntric, encara per definir, de la capital catalana.

  • Javi Polinario |
  • 28-01-2013
La Ruta del Xató

El Vendrell celebrarà el 3 de febrer la 27a Xatonada Popular

Ahir a la tarda, a la Sala Polivalent del Portal del Pardo, va tenir lloc la presentació de la 27a Xatonada Popular del Vendrell, que tindrà lloc el proper 3 de febrer. L'acte també va incloure un tast simbòlic d'aquest plat típic i el gest simbòlic d'aixetonar la bóta de vi novell.

  • Redacció |
  • 23-01-2013
Agència de Salut Pública de Catalunya

Cinc restaurants de Sant Sadurní rebran l'acreditació AMED

Cinc restaurants de Sant Sadurní rebran el proper dilluns, 28 de gener, l'acreditació Amed per ser establiments promotors d'alimentació mediterrània i punts de difusió d'oci actiu. Es tracta dels restaurants l'Exprés, Il Picarolo, El Racó d'Espiells, el Cafè del Raval i Cal Ticus. Entre tots ells, poden oferir alimentació mediterrània a gairebé 400 comensals diaris.

  • Redacció |
  • 22-01-2013
La Ruta del Xató

Gastronomia i cultura a Sitges, amb el Menú del Xató

Menja Xató i gaudir de la cultura. La proposta, inclosa al programa la Ruta del Xató, neix per difondre l'oferta gastronòmica a través d'un dels plats típics de les comarques del Penedès i el Garraf, al mateix temps que es promou i es facilita l'accés al patrimoni local. La proposta funciona de dilluns a divendres fins a l'abril.

  • Redacció |
  • 17-01-2013
2A MOSTRA GASTRONÒMICA DE L'ALT PENEDÈS

Maridatges amb vins de la DO Penedès, almenys durant quinze dies

Amb l'objectiu de dinamitzar la restauració de la comarca i promocionar els seus associats, del 12 al 27 de gener, el Gremi Comarcal d'Hostaleria i Turisme de l'Alt Penedès, en col•laboració amb la Do Penedès, el Patronat de Turisme de Vilafranca, l'ADEG i Enoturisme Penedès organitza la segona mostra gastronòmica de l'Alt Penedès.

  • Redacció |
  • 16-01-2013
Propostes singulars

Jürgen Wagner tanca el cicle de conferències Desenvolupa't amb una experiència única i genial

Jürgen Wagner, l'enòleg i director comercial i d'exportació de la Cooperativa de Capçanes, una població de 400 habitants a la comarca del Priorat que a mitjans dels 90 va buscar una sortida a la dependència de la venda de vi a doll i de raïm, ha estat el convidat a l'Auditori de Vilafranca en la darrera sessió del cicle de conferències Desenvolupa't, organitzat des del Centre Àgora de l'Ajuntament de Vilafranca, que va tenir lloc ahir dimarts.

  • Redacció |
  • 16-01-2013
El cava, en crisi

Freixenet vaticina una campanya nadalenca "una mica més dura" que els anys anteriors

El director de comunicació de Freixenet, Pere Bonet, ha assegurat a l'ACN que la campanya de Nadal serà "molt similar a la dels anys anteriors, però una mica més dura", i acusa principalment a la pèrdua de la paga extra de desembre que han patit molts treballadors, que per a ell és "un atac directe al consum nadalenc".

  • ACN / Javi Polinario |
  • 19-12-2012
Cerveses Artesanes

Torna el Fes-t'hi, Festival d'Hivern de Cerveses Artesanes

La segona edició del "Fes-t'hi", Festival d'Hivern de Cerveses Artesanes de Vilanova i la Geltrú es farà el pròxim dissabte 15 de desembre. La iniciativa està organitzada pel Singlot, una entitat sense ànim de lucre que promou la cultura de la cervesa artesana i el consum de productes ecològics i de proximitat a la ciutat.

  • Redacció |
  • 14-12-2012
Les quatre estacions del cava

Sant Sadurní inventa el Cavashopping, una forma fàcil de comprar cava per a les festes

Més d'una vintena d'elaboradors de cava de Sant Sadurní d'Anoia, entre ells marques de renom internacional, participen aquest dissabte 15 de desembre en el primer Cavashopping, una iniciativa turística i comercial impulsada per l'associació Som Sant Sadurní, amb la col·laboració del Patronat de Turisme, que pretén apropar el producte per excel·lència d'aquestes festes a totes les persones que visitin el municipi i reivindicar el cava català com un producte amb un valor identitari que el fa únic.

  • Redacció |
  • 11-12-2012
Productes locals

Tercera edició del Tast d'Espigalls i productes de la terra

El restaurant La Farmàcia, al passeig Marítim 65 de Vilanova i la Geltrú, acollirà aquest dijous la tercera edició del Tast d'Espigalls. Els brotons i els espigalls són els productes d'una varietat de col d'hivern anomenada col brotonera. Aquesta col és molt arelada a la comarca del Garraf i en particular a la seva capital, Vilanova i la Geltrú.

  • Redacció |
  • 10-12-2012
Ruta per la cuina

Calendari gastronòmic dels plats típics del Penedès

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona i com a membre de la Xarxa de Productes de la Terra, ha editat un calendari per a l'any 2013 amb les fotografies de 12 plats elaborats amb Productes de la Terra de l'Alt Penedès.

  • Redacció |
  • 10-12-2012



Articles d'opinió

Avui destaquem al directori Eix Guia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local