13/05/2021 09:19:23

Els cupatges multivintage es refermen com a tret identitari del Nadal Brut Reserva Original

Redacció Torrelavit Comentaris
Els cupatges multivintage es refermen com a  tret identitari del Nadal Brut Reserva Original. EIX

Aquest mètode permet unir anyades extraordinàries i posa de relleu la dilatada experiència del celler amb l’elaboració pròpia

12/05/2021 20:14:16

Cellers Torres elabora el primer vi amb la varietat ancestral Moneu, recuperada recentment al Penedès

ACN/ Gemma Sánchez Santa Margarida i dels Monjos Comentaris
Cellers Torres elabora el primer vi amb la varietat ancestral Moneu, recuperada recentment al Penedès. ACN

La firma es proposa situar les vinyes reintroduïdes com a "essència" dels productes del futur

11/05/2021 09:42:31

Torre del Veguer amplia finques i planta noves vinyes i oliverars al Garraf

Redacció Sant Pere de Ribes Comentaris
Torre del Veguer amplia finques i planta noves vinyes i oliverars al Garraf. Torre del Veguer

El celler familiar projecta elaborar un oli verge extra ecològic de primera qualitat

03/05/2021 18:03:35

Una cinquantena de cellers participen al tast del 55è Concurs Tastavins DO Penedès Obertes

Redacció Vilafranca del Penedès Comentaris
Una cinquantena de cellers participen al tast del 55è Concurs Tastavins DO Penedès Obertes. EIX

Les mostres presentades s’incrementen un 50% més respecte el 2020 i una trentena de professionals del món del vi han format el panell de tastadors

02/05/2021 11:50:48

La primera cimera del màrqueting gastronòmic assenyala el compromís i autenticitat com claus del sector

Redacció Vilanova i la Geltrú Comentaris
La primera cimera del màrqueting gastronòmic assenyala el compromís i autenticitat com claus del sector. Node Garraf

Carme Ruscalleda, en la sessió d’obertura, i Toni Massanés, en la ponència final, han coincidit en els mateixos termes a l’hora de destacar els ingredients del màrqueting gastronòmic

29/04/2021 08:57:11

Ruscalleda clama per la modernització de la cuina “sense perdre els arrels” al I Congrés de Màrqueting Gastronòmic

Susana Nogueira Vilanova i la Geltrú Comentaris
Ruscalleda clama per la modernització de la cuina “sense perdre els arrels” al I Congrés de Màrqueting Gastronòmic . Susana Nogueira

Fins el 30 d’abril de 2021, Vilanova i la Geltrú acollirà el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya

22/04/2021 11:03:30

La DO Cava preveu que els productes de Guarda Superior siguin 100% ecològics el 2025

ACN Sant Sadurní d'Anoia Comentaris
La DO Cava preveu que els productes de Guarda Superior siguin 100% ecològics el 2025. DO Cava

Actualment una tercera part dels caves de màxima categoria s'elaboren amb aquest criteri

19/04/2021 13:01:25

La facturació als cellers de Corpinnat cau un 19% el 2020 pel tancament de la restauració

ACN/ Jordi Pujolar Sant Sadurní d'Anoia Comentaris
Imatge contrapicada d'una maquina d'etiquetat de Corpinnat, en ple procés de producció. ACN

La marca d'escumosos no renuncia a canviar l'organització del sector però veu difícil un acord amb les DO a curt termini

14/04/2021 18:44:52

El primer Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya serà un aparador de tendències a Vilanova

Susana Nogueira Vilanova i la Geltrú Comentaris
El primer Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya serà un aparador de tendències a Vilanova. Susana Nogueira

Participaran grans marques reconegudes i també petits productors i professionals d'un dels sectors econòmics més importants i on els experts veuen més futur

14/04/2021 14:54:24

Els ceps de Malvasia de Sitges arriben a Can Milà

Redacció Sitges Comentaris
Els ceps de Malvasia de Sitges arriben a Can Milà. Ajuntament de Sitges

El projecte recupera espais emblemàtics on s’havia cultivat Malvasia, com l’escola d’Hostaleria de Sitges, a l’institut Joan Ramon Benaprès, on ahir es van plantar dos ceps d’aquesta varietat i un de Moscatell

13/04/2021 15:57:15

El Centre d’Interpretació de la Malvasia inicia la plantació de ceps a tres espais representatius de Sitges

Redacció Sitges Comentaris
El Centre d’Interpretació de la Malvasia inicia la plantació de ceps a tres espais representatius de Sitges. Ajuntament de Sitges

La Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista té l’objectiu a llarg termini d’investigar i recuperar el passat vitivinícola de Sitges i sobretot posar-lo a disposició de la ciutadania, del visitant i del turista

12/04/2021 09:12:49

El sommelier David Martínez i els seus alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Sitges creen el còctel Massís del Garraf

Redacció Sitges Comentaris
El sommelier David Martínez i els seus alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Sitges creen el còctel Massís del Garraf. Node Garraf

Es tracta d'un combinat a base de ginebra seca infusionada amb romaní i farigola, xarrup d'aigua i sucre infusionat amb espigalls, vermut sec i suc de llimona

08/04/2021 09:15:16

El col·lectiu de restaurants del Garraf Gastronòmic impulsa la Novena de Cuina Marinera

Redacció Vilanova i la Geltrú Comentaris
El col·lectiu de restaurants del Garraf Gastronòmic impulsa la Novena de Cuina Marinera . Node Garraf

Rememora un cicle en el què, ara fa 40 anys, al Peixerot de Vilanova, es va retrobar el llegat de la gent de mar i els seus ranxos a bord: nou divendres de devoció per la cuina més genuïna

Pàgines: 67 66 65 64 63
Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No

OPINIÓ

1956-2006 Zona Port de Segur de Calafell. Eix

La crisi del paisatge

Pau Batlle Solé
Teresa Mañé (pseudònim: Soledad Gustavo)
Primer de maig

Les dones en els orígens del moviment obrer a Catalunya

Isabel Pérez Molina
Agricultura

La terra per qui la treballa

Sixte Moral
Vegueria Penedès

L'autogovern a la Vegueria Penedès

Jaume Casañas