Consell Regulador

Javier Pagès, reescollit president de la DO Cava

Els dotze membres del Consell Regulador l'han triat per unanimitat

Javier Pagès, reescollit president de la DO Cava. ACN

Javier Pagès, reescollit president de la DO Cava. ACN

Javier Pagès ha estat reelegit aquest divendres per unanimitat com a president del Consell Regulador de la DO Cava. Els dotze vocals del consell reunits a la seu de la institució a Vilafranca del Penedès han donat un aval unànime a la continuïtat de Pagès al capdavant de la DO. A la fi del ple, el reescollit president ha assegurat que la intenció principal és completar el desplegament del pla estratègic que ell mateix va impulsar a l'inici del darrer mandat per tal d'"elevar el prestigi del producte". El pla del president passa, ha recordat, per reforçar els caves de llarga criança, antigament denominats reserva i gran reserva, i fer valdre la zonificació de les vinyes i territoris.

De cara als propers quatre anys, Pagès senyala les mesures a favor de la sostenibilitat, l'exigència en els controls d'elaboració i les polítiques de comunicació com a tres eixos bàsics del nou mandat. Tot plegat, englobat en el pla estratègic aprovat fa dos anys, amb el qual l'ens aposta per treballar la singularitat de cada zona on s'elabora cava i reforçar els productes de gamma alta.

"Hem d'arribar als consumidors i crear-los desig per al cava, per a què coneguin la seva oferta qualitativa", ha asseverat, tot anunciant que durant el mandat es proposa "assolir el màxim de fites, amb una corba de millora continua".

Fa quatre anys la presidència de la DO Cava se la disputaven quatre candidats que aspiraven a rellevar Pere Bonet. Aquesta rivalitat electoral a fer que fos necessària una segona ronda de votació, que va guanyar Pagès. Aquest cop, en canvi, ell ha estat l'únic candidat i ja hi havia acord previ per a una votació unànime.

"La unitat és fonamental en uns moments tan decisius per al futur del sector", ha recalcat Pagès, en al·lusió a la unanimitat del ple però també a les escissions que ha patit la DO els darrers deu anys. Després d'un mandat en què no s'han resolt les discrepàncies amb Clàssic Penedès i Corpinnat, Pagès ha insistit en defensar una aposta per la "màxima entesa amb tothom". "Al sector, si realment tothom està unit, la força es multiplica", ha refermat.

Pel que fa la crisi de preus del raïm, el reescollit president de la DO Cava ha defensat remuneracions "de qualitat" per als pagesos. En aquest sentit, ha recalcat que "el valor i la reputació han de beneficiar a tot el sector, i la pagesia l'ha de rebre igual que ho fan els cellers i les cooperatives".

Pagès ha aplaudit que la Generalitat anunciï controls als cellers per garantir que ningú paga els pagesos per sota els costos de producció, però ha precisat que "no n'hi ha prou amb aquest llindar, perquè cal que els viticultors es guanyin bé la vida". "Volem que cuidin el raïm i hi posin dedicació per obtenir els millors productes", ha afegit.

Finalment, preguntat per la nova composició del ple del Consell Regulador i a la irrupció dels pagesos d'Almendralejo i Requena, Pagès s'ha limitat a atribuir-ho a la realitat democràtica de les votacions que es van fer arreu del territori. Ha assegurat que "demostra una diversitat territorial del cava que és innegable" i que, considera, "enriqueix encara més el producte".

Pel que fa a la composició del plenari, els representants de les explotacions vitícoles són Joan Marcé Casas, Enric Ferré Ginovart, Antoni Borràs Bes, Jaume Domènech Ferré i Fernando Medina (Dominio de la Vega). El vocal representant dels cellers elaboradors de vi base és Adrià Rabadà (CEVIPE), i els representants de cellers elaboradors de cava són Pere Ferrer Noguer (Freixenet), Pere Escolar (Jaume Serra), Pere Ventura Vendrell (Pere Ventura i Família), Josep Palau Casellas (Segura Viudas), Damià Deàs (González Byass) i Carles Andreu de Domingo (Celler Carles Andreu).

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local