cuina

Barres de pa. Eix
Gastronomia

El difícil equilibri

En definitiva, allunyar-nos del "pa de cada dia".

  • Francesc Murgadas |
  • 01-09-2019
Carn. Eix
Gastronomia

Els pecats de la carn

L'ofensiva està en marxa. El canvi climàtic ja té un cap de turc. La carn

  • Francesc Murgadas |
  • 22-08-2019
Imatge d'uns nens participant en un taller de cuina a la Ciutat dels Somnis. ACN / Àlex Recolons
Gastronomia

Un temps preciós

Deixem que facin de tant en tant un plat. Que aportin la seva creativitat també a la cuina. I, sobretot, que ho facin els nens i les nenes

  • Francesc Murgadas |
  • 01-08-2019
'Persona infiltrada' el nou programa de TV3. TV3
Gastronomia

L'infiltrat

El fet culinari té prou variables com perquè alguna d'elles ens faci la guitza el dia menys esperat.

  • Francesc Murgadas |
  • 23-05-2019
Buffet lliure. Eix
Gastronomia

Els altres sentits

Confessava Carme Ruscalleda que, quan va començar el boom de la cuina catalana d'avantguarda, van haver de lluitar contra l'opinió generalitzada que els acusava d'oferir als clients, plats massa buits i factures massa plenes

  • Francesc Murgadas |
  • 14-05-2019
Gastronomia

El Photoshop

Les "etiquetes trampa" saben molt bé que les imatges tenen la partida guanyada al text de lletra lil·liputenca que les acompanya. Jo aconsello fer un joc

  • Francesc Murgadas |
  • 25-04-2019
Gastronomia

Cuina Frankenstein

Oferir carn i peix lliures de pesticides, hormones, antibiòtics i contaminants, acabant al mateix temps amb el maltractament animal i permetent la regeneració de les espècies marines en vies d'extinció. Qui pot refusar una oferta com aquesta?

  • Francesc Murgadas |
  • 28-02-2019
Gastronomia

La revolta del sofregit

Alguna cosa es mou en el món dels fogons de prestigi quan un xef com Dani Garcia, tres setmanes després de rebre la tercera estrella Michelin pel seu restaurant de Marbella, decideix tancar el seu establiment i retornar el preuat guardó als francesos

  • Francesc Murgadas |
  • 30-12-2018
Gastronomia

La constel·lació minvant

On queda l'esperit fundacional de la Guia Michelin? Aquell llibre que explicava on valia la pena aturar el vehicle o fins i tot desviar-lo, per tastar productes de qualitat cuinats amb amor i professionalitat i arrelats al territori

  • Francesc Murgadas |
  • 05-12-2018
Coradella de Molins de Rei. Eix
Gastronomia

Encara són vius

La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei

  • Francesc Murgadas |
  • 29-11-2018
Croquetes . Eix
Cuina

Salvem la croqueta

La croqueta ho suporta tot. Com Proust amb la seva magdalena, tothom té la seva croqueta amb el seu toc. Tants caps tants barrets

  • Francesc Murgades / AMIC |
  • 01-02-2017

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local