cuina

Pot de mel. Eix
Gastronomia

La profecia

Julio Camba, gastrònom de referència de la postguerra espanyola, feia l'any 1937 la reflexió següent: "Preveo que en el transcurso de muy pocas generaciones, el arte de comer habrá sido enteramente substituido por la ciència de nutrirse"

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-06-2023
Eix
Gastronomia

Globalització

El problema és que aquesta globalització es produeix en un món tecnificat que redueix l'alimentació a una dosificació de calories i compostos químics

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 25-05-2023
Eix
Gastronomia

Intel·ligència artificial

És el tema de moda. L'amenaça que ens arronsa a tots el melic. I, naturalment, la cuina no en podia quedar al marge

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 04-05-2023
Eix
Gastronomia

I ara la mel

La Comissió Europea, després de dos anys d'investigació, ha fet públic que, segons els seus estudis, el 50% de la mel que importem podria ser falsa

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 19-04-2023
Eix
Gastronomia

Raïm de guàrdia

Lentament, el concepte de temporada a les prestatgeries de la verduleria, va desapareixent. Perjudicant, evidentment, als productors de proximitat que, agradi o no, continuen esclavitzats pel cicle biològic dels seus productes

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-03-2023
Bar del Mercat del Centre de Vilanova. Eix
Gastronomia

Estem avisats

La notícia del tancament -o si més no la possible modificació- de la mítica barra del Pinotxo, durant tants anys emblema de la Boqueria de Barcelona, hauria de fer-nos alçar les orelles i arrufar el nas als amants de la nostra cuina tradicional

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 01-03-2023
Eix
Gastronomia

La solució

No es tracta de recordar el mític programa de Catalunya Ràdio sinó de fer-vos saber que els papers de cuina fa uns dies que remenen una novetat d'aquesta primavera que s'acosta. La ceba que no fa plorar

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-02-2023
Gastronomia

Enyor de bolets

Estareu amb mi que enguany no hi ha hagut aquella explosió de rovellons, ceps, camagrocs, fredolics, llenegues i altres, a les quals ens havien acostumat les parades de verdura i els supermercats

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 03-02-2023
Raclette. Eix
Cuina

Europa gastronòmica

A França, fa poc que han publicat la llista dels 10 plats preferits en aquell país. Una informació que em permet plantejar si el sentiment europeu també existeix en l'àmbit de la gastronomia

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 11-01-2023
Alguns dels productes que es venen a la Fira del Torró i la xocolata a la pedra d'Agramunt . ACN / Laura Cortés
Gastronomia

Darwinisme culinari

La teoria de l'evolució explica que quan una espècie incorpora alguna novetat al seu organisme, no ho fa de forma única, sinó que desenvolupa totes les variants possibles, produint un esclat d'espècies noves

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-12-2022
Gastronomia

El darrer ritual

És el moment de recordar que moltes de les nostres tradicions venen de molt antic. I permeteu-me que em centri en el plat principal del dia de Nadal. La bèstia rostida

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-12-2022
Esmolador de ganivets. Eix
Cuina

Un gest inútil?

Sou dels que teniu un estri d'esmolar ganivets al calaix de la cuina?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-11-2022
Eix
Gastronomia

Les rampoines

No intentaré crear-vos mala consciència evocant el malbaratament de recursos i multiplicant els 100 grams de paella d'avui per 365 dies de l'any i acusar-vos de llençar més de 30 quilos de menjar a l'any

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 17-11-2022
Llenties. Eix
Gastronomia

Pedres i llenties

Malfiat com soc, he començat a imaginar competències deslleials entre marques i venjances de treballadors maltractats

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-10-2022
Amanida de brots. Eix
Gastronomia

La trampa de la bossa

Què cal fer doncs? La resposta és senzilla. No acumular productes frescos de difícil conservació durant massa temps. I planificar-ne el consum.

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-10-2022

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local