Aniversari

50 anys del Sant Jordi Ca la Katy

El restaurant als anys vuitanta. Eix

El restaurant als anys vuitanta. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper dimarts farà justament mig segle que va obrir les seves portes el restaurant Sant Jordi Ca la Katy de Sant Martí Sarroca en el que llavors era l'Hostal Sant Jordi que va passar a regentar Joan Cercó al costat de la seva esposa Katy Gallego. Han passat cinquanta anys i els fogons del Sant Jordi, des del 1996 amb la Katy al capdavant de la cuina i després amb el seu fill Jordi, formen part de la història gastronòmica del Penedès, no sols pel prestigi dels plats d'aquest espai de Sant Martí Sarroca sinó també pel conjunt d'activitats i iniciatives de tota mena que s'han aplegat a les seves taules des de la labor del recordat Joan Cercó, incansable en tantes propostes i jornades gastronòmiques, maridatges o sopars de debat, iniciatives que en més d'una oportunitat han passat ja a formar part de la crònica històrica del Penedès del nostre temps

Aquell hostal dels inicis va passar després a ser exclusivament espai de restauració i es va anar ampliant tot millorant la seva oferta amb una carpa, l'espai de les oliveres i a l'estiu l'acollidora terrassa. Des d'allí s'han promogut i s'ha col·labora en tota mena d'iniciatives, des de recuperació d’aspectes de la gastronomia penedesenca, com l’ànec mut, el xató del Penedès o la Fira del Gall de Vilafranca, fins a la creació del Penedès Club Gastronòmic, entitat que agrupava els més prestigiosos restauradors de les comarques penedesenques i que Joan Cercó va presidir alguns anys. El 1985, a l'espai del castell dels Santmartí, el Sant Jordi va portar a terme el sopar medieval de cloenda del setè centenari de la mort de Pere el Gran, i el 1988 es van promoure els Premis Literaris Penedesencs de la nit de sant Jordi que es van celebrar de manera ininterrompuda durant 18 anys fins el 2006 organitzats inicialment de forma conjunta amb l’Institut d’Estudis Penedesencs. El Sant Jordi Ca la Katy ha donat suport a entitats, i nombroses publicacions, ha assessorat diversos llibres així com les Rutes del Vi i el Cava promogudes pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. Ara, mentre es preparen alguns actes de commemoració, aquest mig segle s'obre als records i a les imatges d'altre temps, però també a les noves iniciatives en base a l'empenta de Jordi Cercó, al costat de la Katy i el seu net, així les calçotades, els arrossos o el tradicional l'ànec mut de sempre. Història, tradició i camí de futur conjuntats al restaurant Sant Jordi- Ca la Katy.

Joan Solé Bordes

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local