Conflicte bèlic

Cantada per la Pau i crida especial a les dones i mares a participar

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La cantant Yael Deckelbaum està contribuint amb les seves cançons a un moviment internacional de dones per la Pau. Aquest divendres tindrem el goig d'ampliar el repertori de cançons per la Pau amb dues noves cançons de la Yael que des del "cor de la Turuta" hem traduït al català: “Prayer of the Mothers" (Pregària de les Mares) i "What About the Women" (Que fem les Dones?).

Podeu trobar les lletres de les cançons en el blog del cor de la Turuta: https://cordelaturuta.blogspot.com/p/per-la-pau-tot-el-mon.html També el necessari perquè les persones que toquin instruments, no importa el nivell, puguin preparar les cançons (fàcils). Senzills instruments de percussió també serveixen. També hi caben pancartes per la Pau.

L'associació ECOL3VNG, entitat que porta 12 anys impulsant la moneda social "la Turuta" (turuta.cat), des del 2014 que convida a tothom qui vulgui a afegir-se en unes cantades populars que en diem "assaigs per cantar i aprendre cançons amb valors".

La situació actual desencadenada pel gran sofriment que generen els conflictes i les guerres alimentades pels exèrcits, les fàbriques d'armes i el sistema piramidal econòmic de poder que les sosté, junt amb les conseqüències actuals i previsibles, han motivat la decisió de trobar-nos tothom qui ho desitgi per cantar per la Pau i, en definitiva, pel canvi social. Cada divendres a la plaça de la Vila a les 19h.

Al marge dels treballs i compromisos de cadascú, és molt agradable compartir d'una manera distesa una estona de cançons i a la vegada saber que estem contribuint a generar un moviment internacional de tothom qui vol un futur millor per tothom...

Un parell d'idees importants: 

* Hem d'anar cap un canvi d'estil de vida molt més vinculat a la producció local i l'autosuficiència i per això és important el crear comunitats locals d'autoajuda... per això estem fomentant la moneda social “la Turuta”.

* Aconseguir un canvi en el sistema piramidal que malgoverna el món, és tant urgent com utòpic però les utopies ajuden a caminar i val la pena de fer memòria de les coses que ha aconseguit la Humanitat que durant anys havien estat utopies (volar, comunicar-se a distància, etc...).

Perquè la Pau no ha de ser possible? Una setmana abans de la caiguda del Mur de Berlín ningú s'ho imaginava. La darrera hora de la nit abans no es faci de dia, és la més fosca.

Hi ha esperança si hi ha implicació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local