Política municipal

Per un nou regidor de participació

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de tres anys de n’Enric Garriga al capdavant de la regidoria de Participació, les Associacions Veïnals signants posem de manifest el nostre gran malestar amb l’estat de la participació ciutadana a la nostra ciutat. És arribat el moment que l’equip de govern es plantegi un gir en matèria, donats els grans reptes que ha de travessar Vilanova durant aquest darrer any de mandat.

Diverses de les polítiques implementades durant la legislatura en curs han estat envoltades per la polèmica, quan s’haguessin pogut reconduir amb una participació ciutadana més activa, una escolta efectiva i el reconeixement de les entitats veïnals com a actor legítim.

Des de la regidoria de Participació s’ha deixat de considerar de forma sistemàtica i potser deliberada, el món veïnal com a interlocutor vàlid en el disseny de la vida comunitària local; cal un canvi en les directrius polítiques. Aquest capgirament només pot venir de la mà d’un nou regidor que respecti les maneres de fer i l’idiosincràsia de les associacions, figura que ens consta existeix dins del govern.

Independentment que el Sr. Garriga hagi estat expulsat del partit polític pel qual fou escollit i que aquest li demani que retorni l’acta de regidor, o que fa setanta-cinc dies que el mateix regidor anunciava que plegava i que aquesta sortida no s’hagi consumat, el govern pot estalviar-se molts mals de cap amb una altra persona que funcioni, enfront de qüestions com la mobilitat o la recollida selectiva porta a porta.

Moltes de les associacions veïnals que avui signem aquest escrit, deixarem de participar en els Consells Municipals mentre no hi hagi un nou regidor. Entenem que si el Sr. Garriga deixa el govern, aquest es quedarà en minoria. Per què no fer aleshores, si el govern vol conservar la majoria, que la participació sigui entomada per un altre regidor mentre el Sr. Garriga segueix conduint la resta de regidories que té a càrrec seu?

Demanar la dimissió d’algú és un acte major, fet des del profund convenciment, i és que les maneres i formes de fer de n’Enric Garriga perjudiquen tant a la ciutat com al govern. Esperem que ben aviat, algun regidor de coses random pugui fer-se càrrec de la regidoria de Participació; és el moment d’obrir una nova etapa.

Signem l’escrit les següents Associacions Veïnals:

Aragai
Casernes
Can Marqués
Centre Vila
Collada - Els Sis Camins
Fondo Somella
Geltrú
Mas Tapet
Molí de Vent
Nucli Antic
Prat de Vilanova
Sant Joan
Santa Maria
Tacó
Federació d’Associacions Veïnals

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local