Política municipal

El PSC denuncia l’increment de 20.000 euros del sou del gerent de la Companyia d’Aigües

El PSC de Vilanova i la Geltrú denuncia la pujada del sou del gerent de la Companyia d’Aigües de  20.000 euros per part del govern municipal, en un moment de lluites i reivindicacions laborals dels  treballadors dels diferents serveis municipals relacionats amb la via pública (recollida, neteja i  jardineria) i després d’haver-se negat a subrogar la totalitat de la plantilla de la neteja viària, servei  que presta des del passat dia 1 de juny l’esmentada empresa municipal. 

Una mesura que ha comptat amb l’únic suport del govern, ja en minoria, però que ha aprofitat el  moment previ a la incorporació del nou regidor de la CUP per continuar amb la seva habitual manera de fer autoritària i completament allunyada de qualsevol diàleg. 

El PSC considera aquest increment desorbitat i clarament irrespectuós amb els treballadors i  treballadores, especialment de la neteja viària, que han hagut de recórrer a la vaga i a l’amenaça  d’acudir als tribunals perquè finalment fos reconegut el seu dret a ser subrogats per la mateixa  companyia. I que, no obstant, patiran un empitjorament de la seva situació laboral amb salaris més  baixos i contractes precaris. 

Una situació que demostra, novament, la manca de sensibilitat del govern municipal amb els  treballadors que presten els serveis públics com hem vist amb el personal de la jardineria que,  malgrat les reiterades promeses del govern d’ERC-Junts-exCUP, ha aprovat una licitació que no  reconeix els seus drets laborals actuals; o com el personal de la recollida de residus, abocat a una  vaga el passat mes de febrer per aturar una licitació que no contemplava els seus drets retributius. 

D’altra banda, els i les socialistes també volen posar sobre la taula que el govern ha obert la porta a  requalificacions salarials similars entre els directius d’altres organismes municipals com l’Institut  Municipal d’Educació i Treball o Assistència Integral Social i Sanitària (AISSA). En aquest últim  responsable, entre d’altres, de la prestació dels serveis de la Residència Els Josepets, del Servei  d’Atenció Domiciliària (SAD), del Centre de Dia Masbau i del Centre de Dia del CAPI Baix-a-Mar, les  treballadores les treballadores, que treballen sota el conveni del sector, un dels que reconeix pitjors  condicions laborals, estan negociant, en aquests moments i no sense dificultats, l’equiparació de les  seves condicions laborals amb les de la resta de treballadors de l’Ajuntament. 

Finalment, el PSC vol mostrar el seu rebuig més absolut a aquesta política de premis i gratificacions  als alts càrrecs i directius municipals mentre regateja amb les condicions laborals d’aquells que tenen  una posició de partida molt més feble i una major vulnerabilitat econòmica i social. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!