Desaparició

Comunicat de la família de Francesc Planas Punyet

Torrelletes. Eix

Torrelletes. Eix

Com molta gent deu recordar, ara fa tot just 20 anys, el 23 de juny de l’any 2002 el nostre pare, Francesc Planas, va desaparèixer. Després de deixar el cotxe prop del Pic de l’Àliga, va anar a caminar per la muntanya. 

Ja no va tornar a casa. La mateixa tarda es va donar la veu d’alarma i dotacions de la guàrdia Civil, bombers, agents i policies locals de Canyelles i Vilanova, familiars i nombrosos voluntaris vam iniciar la recerca. 

L’endemà, dia de Sant Joan, coordinat per l’Ajuntament de Canyelles, es va organitzar un gran dispositiu de recerca format per diferents cossos de seguretat i molts voluntaris. 

Es va estar cercant el nostre pare de manera intensa durant dues setmanes sense trobar cap mena d’indici. A més de voluntaris, hi havia un helicòpter de la Guàrdia Civil, motoristes, unitats canines... 

Us comuniquem que per fi, ja han trobat el nostre pare. Va ser a finals de desembre del 2021, per les rodalies de Torrelletes, al costat del que es coneix com el Torrent de les Cabres, una ubicació totalment salvatge, molt abrupta i de molt difícil accés. 

De ben segur que mentre el buscàvem, hi havíem passat molt aprop. 

Des del moment de la trobada dels primers indicis fins avui, ha estat un període d’investigacions i gestions per comprovar que les restes realment pertanyen al nostre pare, tal com definitivament s’ha confirmat. 

Reiterem el nostre agraïment a l'Ajuntament de Canyelles i de Vilanova i la Geltrú, la Guàrdia Civil de Vilanova, les policies i agents locals de Vilanova i la Geltrú i Canyelles, el cos de bombers, voluntaris de diferents agrupacions com la Talaia, la Unió Vilanovina, voluntaris de Canyelles, amics i coneguts.... que durant quasi 15 dies van estar buscant sense descans. 

També volem fer palès el nostre agraïment al senyor Vicens Yuste, veí de Torrelletes i gran expert i coneixedor del territori que va ser qui després de trobar alguns objectes personals, ho va comunicar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca del Penedès. 

I evidentment, el nostre sentit agraïment als membres de la Unitat d'Investigació d’aquesta Comissaria dels Mossos que, amb una professionalitat excepcional, ha organitzat els diferents dispositius de recerca actuals i el posterior anàlisi per confirmar la identitat i que ha permès que per fi, podem tancar totalment aquest episodi. 

Moltes gràcies 

 

Albert, Victòria i Xavier Planas

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!