Dutxes platja

Reflexions sobre el tancament de dutxes a les platges de Vendrell

Dutxes a les platges del Vendrell. Eix

Dutxes a les platges del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La situació de tancament de les dutxes a les platges del municipi de  Vendrell com a iniciativa mediambiental per reduir el consum d’aigua  potable, m’ha portat a escriure aquest article, on reflexiono sobre aquesta polèmica mesura del Govern local de Vendrell, que té un refús generalitzat  de la ciutadania que s’està armant de raons amb la recollida de signatures,  davant un govern local que no escolta a ningú i que no té cap pla de  mandat ni de ciutat.

La primera cosa que voldria deixar dita sobre aquesta mesura imposada pel Govern local, és que reduir el consum d’aigua dels serveis de dutxes de les platges, mentre es gasten de forma descontrolada milers de litres d’aigua per les fuites del la xarxa d’aigua o amb el sistema de reg de parcs i  jardins, no té cap sentit. Crec que en aquest àmbit, seria més que necessari tenir un pla dissenyat per la regidoria de Medi Ambient, per reduir el consum de l’administració pública d’aquest bé escàs, que reduís de forma generalitzada la quantitat d’aigua que es gasta en tot el municipi a la vegada que s’hauria d’implementar des de l’empresa pública d’aigua un pla concebut per acabar amb les fuites al la xarxa. Això si es fes bé, si que significaria una reducció del consum d’aigua.

Centrant-nos en la qüestió del tancament de les dutxes, que segon diu  l’ajuntament de Vendrell ha suposat un estalvi de 8 milions de litres d’aigua, caldria dir que crec es podrien haver posat en marxa altres mesures d’estalvi d’aigua menys draconianes, que haguessin suposat a la llarga una solució pels usuaris de les nostres platges. Per posar alguns exemples concrets, caldria dir que a Torredembarra s’han posat dutxes d’aigua salada aquesta és una solució possible i viable que es podria  implementar a Vendrell com alternativa; crec es podria estudiar ficar dutxes amb una taxa mínima per ús; i penso que es podria haver estudiat fer, el que ha fet l’ajuntament del Sóller, que va tractar de reduir el consum d’aigua, reduint el temps d'ús de la dutxa a 5 segons. Cal posar de manifest que es podria fer una mesura hibrida que suposes l’eliminació dels renta peus i posar l’aigua cap a la dutxa amb una reducció de temps de sortida d’aigua, a la qual es sumes l'eliminació de dutxes donat que ara per ara tenim 41 punts amb 70 sortidors. Però de tot això que dic, res de res, l’equip de Govern local encapçalat per Kenneth Martínez ha tirat endavant la mesura impulsada per la regidora de platges Bàrbara Peris i ha decidit tancar les dutxes tot l’estiu durant aquest mandat.
 
Aniré acabat aquesta breu reflexió sobre el tancament de les dutxes de les  platges de Vendrell, apuntant que aquesta mesura fa menys competitives  les nostre platges davant la resta de municipis de la façana litoral més propera que les tenen obertes i que redueix les expectatives econòmiques del nostre teixit comercial en tots els àmbits, del qual depèn la nostra  economia. Diré en aquesta reflexió que aquesta mesura demostra de forma  clara i taxativa la manca de projecte de Govern que lidera el senyor  Kenneth Martínez que pren mesures mediambientals sense tenir sobre la  taula un pla general de treball en aquest àmbit, demostrant que més que  mesures d’estalvi son ocurrències d’un Govern sense pla de mandat ni  projecte de ciutat, que no escolta a la ciutadania i que no entén que la  societat del segle XXI emparada per les normatives, vol participar, vol ser  consultada i vol decidir per si mateixa més enllà de ficar el vot a l’urna cada  4 anys. 

Antonio Garcia Leal
President de la Federació Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local