Via pública

Carta a l'atenció de la regidoria de Medi Ambient

Estat de la 'Gatera' del Prat de Vilanova. Eix

Estat de la 'Gatera' del Prat de Vilanova. Eix

El passat 23 de Març vàreu muntar una “GATERA” al carrer Ones amb carrer Joncar, sense informar prèviament del projecte ni donar cap mena d’explicació i evidentment sense consens per part nostra donat que ni tant sols sabíem res del projecte.

Desprès de molts correus electrònics e instàncies vàrem aconseguir que ens donéssiu una contesta sobre el projecte, la qual va ser que era un projecte pilot a la ciutat i que havíeu estudiat a consciència la localització adient per el mateix, una localització que en la nostra opinió es totalment errònia donat que hi ha edificis a menys de 10 metres, amb els inconvenients que això ocasiona per als veïns de brutícia, pudors, rates, gats pels patis particulars dels edificis, defecacions dels gats a les zones comunitàries dels edificis, rallades als capós dels cotxes, etc i a més esta tocant a dos dels carrers amb més circulació de cotxes del barri amb el perill d’atropellament que això comporta per als gats.

A dia d’avui aquest projecte pilot està completament abandonat i és un niu de rates i de brutícia, totalment insalubre tal com mostren les fotografies que us adjuntem.

A menys de 10 metres d’aquest espai pioner a la ciutat (la gatera), hi ha edificis on hi viuen veïns i ja comencen a veure córrer les rates pels seus patis i us podem assegurar que gats a la gatera no hi ha ni un.

Fa 6 mesos que aquest espai està en funcionament i en tot aquest temps l’únic que heu fet és tallar les herbes una vegada i desprès de moltes peticions per part nostra.

Per tot això us demanem:

  • Tenir una reunió urgent amb els responsables d’aquest projecte per tal que ens doni explicacions de com esta funcionant i els mitjans i recursos que es dediquen al mateix, els quals nosaltres pensem que son totalment inexistents, donat que com us hem dit abans, no hi ha un sol gat en aquest espai, els gats continuen estant a les 4 colònies que hi ha repartides per tot el barri i on els veïns incívics continuen dipositant els aliments per als gats al mig de les voreres i a les portes dels edificis.
  • Que canvieu amb la major brevetat possible la ubicació d’aquest espai per als gats al carrer Joncar passat el pont de la via, a la zona de l’espai protegit de la platja llarga, es un lloc més adient i sostenible per a fer una gatera, lliure de cotxes, tranquil, amb molt espai verd i sense cap molèstia per als veïns.
  • Que netegeu la zona actual on esta ubicada la gatera i preneu les mesures adients per tal que torni a ser un espai amb la salubritat que correspon a un carrer d’una zona residencial.
  • Que mantingueu l’espai de la gatera en condicions optimes de neteja i salubritat per als animals i per les persones que viuen a les proximitats, fer una proba pilot no es muntar quelcom i deixar-ho abandonat, consisteix en mantenir el projecte cuidat i fer un seguiment del mateix, cosa que no heu fet en cap moment.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!