Seguretat ciutadana

Un altre episodi violent a la Geltrú

Carrer Mossèn Narcís Font. Google Maps

Carrer Mossèn Narcís Font. Google Maps

L’agressió, molt violenta, va involucrar un grup de 7-8 joves d’entre 18-20 anys d’origen magribí i un home d’una trentena d’anys que anava acompanyat d’una noia, tots dos d’origen llatinoamericà, i que va ser apallissat pels joves. 

D’acord amb declaracions de diversos veïns que ho van presenciar, l’agressió es va produir després d’una forta discussió verbal entre els implicats que ràpidament va derivar en l’atac físic molt violent dels joves a l’home llatinoamericà, sense que hi 

hagués hagut cap agressió prèvia per part seva, amb puntades de peu i l’impacte al cap d’una ampolla de vidre. Els testimonis destaquen la brutalitat de l’atac, amb acarnissament i voluntat de fer mal, la naturalitat amb aquest grup de joves amb presència habitual a la plaça va actuar en tot moment, i la indefensió de la víctima. 

La víctima és una persona sense sostre i va rebre un primer auxili per part de dos veïns que van sortir de casa per socórrer-lo i trucar els serveis d’emergència per demanar una ambulància i la presència policial. Segons l’exploració d’una veïna metgessa, l’home estava estès a terra, inconscient, amb contusions molt fortes al cap i talls al cap i al coll. La situació d’indigència de la víctima hauria estat el desencadenant de l’atac, d’acord amb les respostes de l’home a preguntes dels veïns. Alguns dels agressors i els seus acompanyants han estat identificats com a residents a la casa ocupada del carrer Bonaire número 5. 

No és el primer episodi violent que es produeix al barri en el qual estan involucrats d’una manera o altra membres d’aquest grup magribí de Bonaire 5, però sí el més violent que hi ha hagut fins ara des que van començar els incidents la primavera passada. Els veïns de la Geltrú estem denunciant la situació des del primer moment, sense haver aconseguit la implicació de les autoritats en la solució immediata del problema. Els cossos policials coneixen la problemàtica i tenen informació sobre els diversos incidents protagonitzats per aquest grup però no fan res per acabar amb una situació d’inseguretat que genera ansietat i indefensió en gran part dels veïns del casc antic de la Geltrú, especialment quan s’ha constatat la presència habitual d’aquest grup violent a la zona de l’incident del dia 13 i es tem que en qualsevol altre moment se’n pugui produir un altre de tan o més greu. 

Després d’aquesta agressió, els membres de la Plataforma Recuperem La Geltrú exigim a les autoritats competents que actuïn de manera immediata per resoldre aquesta problemàtica. Cal esperar noves agressions, amb resultats que poden arribar a ser gravíssims, perquè això s’acabi? L’últim que volem els veïns de la Geltrú és haver de seguir reportant nous incidents deplorables. Tota la gent de la Geltrú, tant si hi viu com si hi passa pel carrer, té dret a sentir-se segura i és obligació de les autoritats garantir-los aquest dret. Que actuin, abans que tots ho haguem de lamentar.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local