Mitjans públics

La federació Xarxa Vendrellenca demana que la televisió pública tingui una direcció independent

Ajuntament del Vendrell. Eix

Ajuntament del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Federació Xarxa Vendrellenca ha mostrat públicament la seva  preocupació davant la situació de la Radio Televisió pública local, perquè encara no esta dirigida de forma independent degut a la manca d’adequació dels estatuts que permeti crear les estructures per tenir un gerent independent amb un projecte de televisió definit que decideixi els  continguts de l’ens, tal com estableix la llei 22/2005, de 29 de  desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya. I lamenta que  la televisió pública segueixi dirigida pel Consell d’administració des de que  va marxa l’últim gerent. 

Des de la entitat es considera inacceptable i una anomalia  democràtica la situació de la televisió pública que a data d’avui  segueix sense tenir modificats els estatuts i sense Consell Assessor que faci  possible l’elecció dels substituts dels consellers que han deixat el càrrec de  regidor o l’elecció d’un Gerent que dirigeixi la televisió de forma  professional i independent.

L’entitat veïnal considera que aquesta situació de paràlisi en aquest àmbit,  esta provocada per la mala gestió del senyor Cristian Soriano com a  president del Consell d’administració de Radio Televisió, donat que no s’han  fet les passes endavant en temps i forma per tenir les estructures  administratives que facin possible tenir la televisió ben gestionada. La  paràlisi en la modificació dels estatuts de la televisió i la manca de creació  del Consell Assessor esta provocant que ara per ara la representativitat  política al Consell d’administració quedi retallada sent això una anomalia  democràtica en la gestió de béns de titularitat pública. Des de l’entitat  veïnal s’adverteix que si aquesta situació continua i no es modifiquen els  estatuts de la televisió i es crea el Consell Assessor, no es podrà  escollir el nou gerent, ni l’actual regidora de Podem ni el substitut  del regidor del grup Som Poble-ERC podran format part Consell  d’administració.

D’altra banda des de l’entitat veïnal s’adverteix que si aquesta situació  continua al finalitzar la legislatura, es trobaran que la televisió pública  no podrà tenir nous consellers i això portarà la televisió a una situació  de bloqueig administratiu en tots els àmbits, fet que pot afectar a totes les
despeses de la televisió donat que el consell d’administració és l’únic  òrgan que pot autoritzar totes les despeses de l’ens mentre no hi hagi  gerent.

Davant d’aquesta situació des de la entitat veïnal s’exigeix a l’ajuntament  de Vendrell, celeritat amb la reforma dels seus estatuts i la creació del  consell assessor, per poder tirar endavant d’una vegada per totes un procés d’elecció vàlid per tenir un gerent de l’ens públic. Des de l’entitat també es recorda que al mes de juliol de 2021 la Federació d’entitats es va proposar a Radio Televisió poder formar part del Consell Assessor que s’ha de crear per poder triar un Gerent i els membres del consell d’administració de l’ens, tal com queda establert a l’article 33 de la Llei 22/2005. 

Des de la Federació d’entitats veïnals s’ha enviat una denuncia al Consell  Audiovisual de Catalunya davant la situació actual que impedeix l’elecció  d’un Gerent i que també bloqueja l’elecció dels nous representants del poble  al Consell d’administració de El Vendrell Comunicació empresa que  gestiona l’ens donat que cal crear el Consell assessor per poder tirar-lo endavant.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local