Fotografia

El col·lectiu lightpainting ret homenatge a la fotògrafa vilanovina Isabel Herrera

El col·lectiu lightpainting ret homenatge a la fotògrafa vilanovina Isabel Herrera . EIX

El col·lectiu lightpainting ret homenatge a la fotògrafa vilanovina Isabel Herrera . EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El col·lectiu lightpainting ha fet un homenatge a la vilanovina Isabel Herrera, una reconeguda fotògrafa, escriptora i pintora que va morir fa una setmana repentinament durant un congrés a Santiago de Compostela (Galícia). L’artista feia anys que impartia cursos de fotografia a Barcelona i a Vilanova i la Geltrú, una de les disciplines que tractava era el lightpainting. Membres del col·lectiu d’aquest estil, la setmana passada, van voler reunir-se a la platja de Vilanova i la Geltrú i fer-se una fotografia en conjunt, cadascú amb una llanterna il·luminant el cel i formant un cor.

El col·lectiu lightpainting tenia la necessitat de fer un homenatge a l’artista i es van reunir una trentena de persones, tant amics com companys del sector, a la platja de Vilanova, per fer-se una fotografia en honor a la Isabel Herrera. La crida del grup va comportar que persones de diferents parts del món inundessin les xarxes socials amb fotografies en record a la fotògrafa.

La seva curiositat i la connexió amb la naturalesa li va portar a treballar en diferents disciplines com fotografies de paisatge, fauna, macro, nocturna i lightpainting. També tenia interès per la pintura, sobretot a l’oli. La Isabel va estar involucrada en diferents projectes en la comarca del Garraf, va impartir cursos de fotografia a Vilanova i la Geltrú, des de temàtica nocturna, paisatge i creativa; va fer una exposició en la plaça de la Vila amb fotografies en format pancarta amb motiu del Dia Internacional de la Dona; aquesta mateixa mostra es va fer a Sitges; i també una exposició “Vilanova posa’t-hi” en el Consell Comarcal del Garraf.

Per altra banda, amb una companya fotògrafa, Mabel Salgado, sota el nom de “Ladies of the light” van fer un projecte per donar visibilitat a la dona anomenat “a la luz de las mujeres”. Herrera en les seves obres tenia la voluntat de donar protagonisme a la dona a través de l’art i d’aquesta manera donar-li visibilitat. D’aquesta iniciativa va sortir “a la luz de las mujeres 2.0”, una segona versió, ja que la primera havia generat moltes sensacions.

Era una fotògrafa autodidacta i multidisciplinària, membre de l’associació Lightpainting World Alliance i estava associada a AEFONA, una associació espanyola de fotògrafs de naturalesa. El seu compromís amb el paper de la dona en la fotografia la va portar a ser cofundadora del Comitè Reveladas (AEFONA), per tal de donar visibilitat a les dones de fotografia de natura. Herrera, també va tenir l’interès d’escriure un llibre anomenat “Nosotros bien gracias a dios”, una història sobre els seus pares quan van haver d’emigrar d’Andalusia a Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local