Territori

La CUP porta el macro polígon logístic de la Bisbal del Penedès al ple del Consell Comarcal

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Grup Comarcal de la CUP del Baix Penedès ha entrat una moció al Consell Comarcal en la que insta al ple a mostrar el seu rebuig al projecte del nou polígon logístic dels Masos a la Bisbal del Penedès. Per la CUP, aquest nou macroprojecte, que implicaria la requalificació de 84 hectàrees de sòl agrícola, trenca amb el fràgil model territorial del Penedès i no respon a les necessitats econòmiques d’una comarca que encara té més de 60 hectàrees de polígons buits. De la mateixa manera, la CUP alerta que, en cas de tirar endavant, el projecte afectaria enormement als veïns i veïnes de la Bisbal ja que la instal·lació d’un polígon d’aquesta magnitud a pocs metres del nucli urbà tindrà un gran impacte a nivell de mobilitat, soroll i contaminació.

Pels cupaires, el projecte segueix la mateixa lògica que les polítiques econòmiques que han portat el Baix Penedès a ser una de les comarques de Catalunya amb més atur i més precarietat. A més denuncien que l’aposta pel sector logístic és apostar per llocs de treball precaris i per un model econòmic de baix valor afegit, que requereix destruir molt de territori pel pocs llocs de treball que genera. La CUP insisteix que el Baix Penedès necessita recuperar el seu sector industrial i apostar més fort per desenvolupar un model agrícola sostenible i econòmicament viable.

A banda, la CUP es posa al costat de les entitats i plataformes ecologistes que ja han expressat la seva oposició a un projecte que destruirà terrenys de gran interès natural i un espai agrari d’alt valor, tal i com també ha denunciat Unió de Pagesos que a més a més ha posat sobre la taula l’incompliment de la Llei 3/2019 de protecció dels espais agraris en tota la tramitació del projecte.

D’altra banda, la CUP vol denunciar la connivència de l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferrer, amb els promotors privats del projecte i considera un escàndol que es deixi el planejament urbanístic del municipi en mans dels interessos empresarials.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local