Cas Mancomunitat Rosa Huguet-Aureli Ruiz

Esquerra Republicana reclama explicacions i transparència davant l’obertura del procés judicial

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts 20 de desembre s’ha fet públic que arran d’un procediment iniciat per l’Oficina Anti Frau de Catalunya, la Fiscalia del Tribunal de Comptes ha iniciat un procés judicial als màxims dirigents de la Mancomunitat Penedès-Garraf durant l’anterior mandat Rosa Huguet i el vicepresident Aureli Ruiz.

Concretament es reclamen a Huguet 31.577 euros per dietes cobrades i no justificades quan aquesta era presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf entre 2016 i 2019. I Ruiz com a responsable era qui ho autoritzava.

Davant d’aquesta situació que es va fer pública ahir a partir de l’aparició en mitjans de comunicació, els republicans exigeixen explicacions. En aquest sentit remarquen que la Mancomunitat hauria de ser un ens que donés resposta als municipis, que fos activa en vertebrar el Penedès i que fos útil al territori i a la ciutadania. En lloc d’això, s’apunta, actualment la Mancomunitat es veu submergida en un espiral d’indicis de males praxis que han acabat amb l’obertura d’aquest procediment judicial contra Huguet i Ruiz.

En representació dels republicans Lluïsa Llop, diputada i alcaldessa de Gelida, Pol Pagès president dels republicans a la comarca i alcalde de Sant Quintí i Gemma Urgell, regidora de Vilafranca coincideixen en reclamar explicacions que encara ara no s’han donat ni a la Mancomunitat ni a l’Ajuntament de Vilafranca sobre la situació en què es troba el procediment judicial i de quins delictes està relacionat el regidor Aureli Ruiz. Davant d’aquesta manca de transparència, es demanen totes les explicacions per evitar que la Mancomunitat Penedès-Garraf es vegi tacada per males praxis.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local