Transport públic

El servei d’autobús directe Garraf - UAB que la comarca necessita

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Més de 300 a la comarca del Vallès Occidental, que acull, entre altres, el Campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).  

Actualment, la connexió en transport públic entre qualsevol dels municipis del Garraf i el Campus Bellaterra implica un mínim de 2 transbordaments, 3 vehicles (Rodalies, metro, FGC i/o autobús) i entre 1 hora i 30 minuts i 2 hores i 55 minuts, segons el municipi d’origen o destí i els principals horaris d’inici o final de la jornada lectiva. Tot plegat, implica una manca d’incentius per fer el desplaçament en transport públic d’un trajecte de 45 minuts, de mitjana, en vehicle privat.  

Amb el compromís d’incentivar l’ús del transport públic, fer-lo més atractiu i fomentar-ne l’ús per, en definitiva, fer més sostenibles els nostres desplaçaments i el nostre dia a dia, des de la Joventut Socialista de Catalunya impulsem una campanya per reclamar millores en aquesta  connexió, que passen per la creació d’un servei de bus directe, o semidirecte, entre els municipis del Garraf i el Campus Bellaterra de la UAB.  

Ja al 2014, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya preveia una nova línia de bus interurbà per connectar Vilanova i la Geltrú i Bellaterra amb previsió d’instauració l’any 2015. Durant el 2022 s’han implementat connexions directes entre Vilafranca i la UAB, però, a gener de 2023, continua sense existir cap connexió similar des el Garraf.  

En l’actual revolució climàtica en què està immersa la societat, i en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i el desplegament de l’Agenda 2030, la necessitat d’augmentar l’ús del transport públic en detriment del vehicle privat és encara més evident. Una tasca que també involucra a les Administracions en la millora de la connectivitat, els incentius i la sostenibilitat del sistema públic de transports.  

Per totes aquestes raons, queda palesa la necessitat de millorar i eixamplar la xarxa de transports públics per ajustar-la a les demandes i fer-la realment atractiva per als i les usuàries.  

Pel bé de totes i tots, pel bé del planeta i pel bé dels nostres entorns urbans i rurals; per  compromís i per responsabilitat. Des de la JSC Alt Penedès – Garraf, defensem, impulsen i fomentem l’ús del transport públic com a mitjà habitual en els nostres desplaçaments. És feina de totes i tots.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local