Carta oberta a l’Ajuntament des del Prat de Vilanova

Local de l'AV del Prat de Vilanova. Eix

Local de l'AV del Prat de Vilanova. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Benvolgut Ajuntament, el passat 1 de Gener us vàrem enviar una instància a la que a dia d’avui  encara no ens heu contestat. Des de l’Associació de Veïns del Prat de Vilanova volem tornar a  traslladar-vos les mancances més importants que pateix el nostre barri, les quals us estem demanant que abordeu des de principis de 2021. Comencem un nou any i esperem poder treballar conjuntament amb vosaltres per tal de poder aconseguir les millores en els següents punts imprescindibles per al benestar del nostre barri i dels nostres veïns: 

1. ESTACIONAMENT TEMPORADA D’ESTIU

a. Quan es va planificar l’estacionament regulat l’Ajuntament va comentar que estaven treballant en fer un pàrquing dissuasiu al costat muntanya de la via del tren, ho hem sol·licitat en diverses ocasions i la contesta sempre es que no es poden requalificar els terrenys per fer aparcaments, si al Ortoll es pot fer perquè al Prat de Vilanova no?.

b. El propietari dels terrenys del costat muntanya de la via cansat de que els vehicles li aparquin al camí particular de casa seva aquest estiu ja va a condicionar per ell mateix el terreny on han estat estacionant els vehicles sense tenir que entrar al barri del Prat de Vilanova per anar a la platja. 

2. MILLORA DEL SERVEI D’AUTOBÚS URBÀ

a. Crear una línia d’autobús permanent els 7 dies de la setmana que uneixi el Prat de Vilanova amb el nucli urbà amb una freqüència adequada i que permeti als veïns del Prat de Vilanova poder anar al centre de la ciutat a sopar, comprar, prendre quelcom o anar al teatre, qualsevol dia de la setmana i poder tornar sense cap mena de problema per la nit, sobretot els caps de setmana. No cal dir que aquesta línia d’autobús és urbana i els preus del bitllet i abonaments han de ser els mateixos que a la resta de la ciutat.

b. Mentre no sigui possible la creació d’aquesta línia de autobús, posar en marxa de manera immediata altres sistemes de transport públic com pot ser el taxi a demanda o microbusos, tot això evidentment amb el mateix preu que te el bitllet  d’autobús urbà. 

c. Pensem que es necessari tenir un servei d'autobús per servei escolar donat que l’horari de l’actual servei d’autobús no cobreix les necessitats dels residents del Prat de Vilanova i els nens arriben tard a l’escola o han de ser portats en vehicles privats.  

3. CONTENIDORS I NETEJA

a. Continuem sense escombriaires al barri, la freqüència de neteja al barri es de un escombriaire 3 dies a la setmana per netejar tot el barri, lo que clarament és insuficient donat el lamentable estat de neteja i salubritat del barri.

b. Fa anys que les màquines escombradores no passen per els nostres carrers, segons l’Ajuntament passen cada 15 dies però no és cert.

c. La recollida de les andròmines és totalment deficient, el camió passa a recollir una petició de qualsevol veí i no es para a recollir les andròmines que hi ha i es veuen perfectament per tot el barri, hem demanat en moltes ocasions el calendari de neteja del barri i que es faci una recollida d’andròmines setmanal a tot el barri i no ens han facilitat el calendari i la demanda de la recollida ha quedat en sac buit.

d. El 90% dels contenidors del barri estan trencats o sense tapa i fa anys que no es renten.

4. SEGURETAT

a. Sabem que hi ha policia de barri compartit per als barris radials però una patrulla per tots els barris i únicament en torn de matí o de tarda es totalment insuficient.

b. Moltes vegades que es sol·licita la presencia d'una patrulla de la policia local la contesta que rebem és que no hi ha efectius, que quan puguin ja vindrà algú, això no és normal, pensem que els barris radials al estar allunyats del centre urbà necessitem una vigilància especial i una resposta molt més àgil. 

5. CAMÍ PEDALABLE

a. Se’ns va prometre terraplenar la vorera del costat muntanya del Carrer Joncar, acció que està reconeguda en un nexe del Projecte FEDER DEL CAMÍ PEDALABLE DEL GARRAF amb data de 2020, a dia d’avui l’Ajuntament ha donat per acabat el projecte dels carrils pedalables per tota la ciutat menys els que unia el nostre barri amb el nucli urbà i a sobre s’han col·locat dos cartells als extrems del carrer de Joncar que indiquen que la vorera esmentada és un carril pedalable, això sí, hi ha pistes de petanca, arbres, branques, clots i tota mena d’obstacles que impedeixen el transit en bicicleta i pràcticament a peu.

b. El barri continua necessitant tenir un camí pedalable per poder anar al nucli urbà en bicicleta o a peu sense tenir que travessar la via del tren o transitar per la carretera C-246b, va ser una de les promeses estrella d’aquest govern, que no ha complert ni pensa complir. 

6. PLATJA LLARGA

a. Segons el Consell Comarcal acabat el 2022 l’ajuntament no ha fet l’aportació econòmica necessària per poder licitar el projecte de restauració de la Platja Llarga, que cal recordar és un PLA FEDER del 2020 amb data límit d’execució a Octubre de 2023, és un projecte totalment necessari per al barri i per a la ciutat donat que seria un gran espai verd de natura i nidificació en comptes de ser un abocador abandonat com és ara mateix. 

7. ENLLUMENAT PÚBLIC

a. Cada setmana mig barri es queda a les fosques, sense solució per part de l’Ajuntament, poden passar dies sense que ningú vingui a solventar les averies. Els fanals de tot el barri i sobretot del Passeig de Voramar estan podrits, els bàculs tot oxidats i les bases amb esquerdes que posen en entredit l’estabilitat dels mateixos, les lluminàries no donen suficient llum i en general a tot el barri hi ha una enorme deficiència lumínica. 

8. ASFALTAR CARRERS I REPARACIONS DE LES VORERES

a. Des de gener de 2021 estem demanant que s’asfaltin els carrers més malmesos del barri: joncar, ones, del prat. És més en alguna reunió s’ha dit per la part de l’ajuntament que esta previst fer-ho, però mai es fa. Si bé és cert que a principis de gener vàreu asfaltar un “parche” al carrer de Joncar, la mancança de paviment a tot el barri és descomunal.

b. Seria necessari fer una plataforma per unir el carril de vianants que han pintat a la calçada amb les voreres existents i d’aquesta manera aconseguir una vorera en condicions optimes per al trànsit de les persones i complir amb les normes d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

c. La calçada als carrers esmentats cada dia està pitjor, amb forats i muntanyes produïdes per els arbres que qualsevol dia produiran un accident de tràfic; la Policia Local ha fet ja al menys 3 informes de perillositat sol·licitant la reparació d’aquests carres però l’Ajuntament no ha realitzat cap actuació.

d. Les voreres de tot el barri estan aixecades i plenes de forats i d'antics escocells que no s’han tapat al retirar els arbres. 

9. NETEJA DE PLATJES 

a. Fa dos anys que no passa el tractor a netejar la sorra, hem demanat el calendari de neteja de plates i tampoc l’heu facilitat, segons l’Ajuntament la neteja de les platges ja no es fa amb tractor a cap platja de la ciutat, el problema és que al Prat de Vilanova la neteja brilla per la seva absència be sigui manual o amb màquines.

b. Les dutxes de les platges cada any funcionen pitjor i no tenen pressió, la gran majoria si tenen tres aixetes només funciona una i no existeixen els rentapeus. 

10.CENTRE CÍVIC Ó LOCAL SOCIAL

a. No tenim centre cívic i el local social on l’Associació te el despatx es cau a trossos, el lavabo està sense aigua potable des de l’estiu de 2021 i no ho han reparat, les humitats i les goteres son enormes, hi ha cagades de rates per tot arreu, el sistema elèctric no funciona i l'estat general és d’insalubritat total, fent inservible l’únic equipament municipal del barri.

b. L’Ajuntament ens va dir que quan es fes el projecte de restauració de la Platja Llarga farien un observatori d’aus i que ens deixarien fer-lo servir, però al nostre parer és totalment insuficient e inadequat, el barri necessita tenir un espai social propi per poder dur a terme activitats i fer reunions com a la resta de barris de la ciutat. 

11.PONT DE VIANANTS VIA DEL TREN

a. Des de principis de 2021 estem demanant la seva reparació i segons l’Ajuntament deia que pertany a ADIF quan ADIF diu que és municipal, a dia d’avui l’Ajuntament ja ha reconegut que els ponts són municipals però continua sense fer cap mena de reparació.

b. Els vianants han de travessar la via del tren per el pont dels vehicles per una vorera d’escassos 80cm d’ample amb el perill que això comporta per als vianants i per al tràfic rodat, és una vergonya que tenint un pont de vianants que compleix la normativa d’accessibilitat l’Ajuntament no faci les reparacions pertinents a les baranes i al sol per tornar a posar-lo en servei.

c. Hem de puntualitzar que a la banda muntanya de la via esta ubicat el càmping  Vilanova Platja del qual cada dia en temporada d’estiu travessen el pont centenars de persones.

12.PODA DELS ARBRES DEL CARRER DE JONCAR

a. Portem dos anys demanant que els arbres del carrer de Joncar costat muntanya siguin podats donat que tenen una mida molt gran, les seves arrels aixequen tot l'asfalt, el últims anys han caigut al terra 3 arbres tallant tota la calçada quan ha fet vent donat el seu gran volum de branques i fulles.

b. A part d’aquest perill, són arbres que a la primavera embruten molt amb la pelussa que deixen anar, la qual causa que tot el carrer quedi enganxifós i brut donat que com hem dit abans la neteja és inexistent al barri.

A la tardor cauen una quantitat de fulles enorme a la calçada que ningú recull, els carrers del barri s’omplen de fulles amb la brutícia que això comporta i el perill de relliscar dels vehicles que circulen per la calçada al trepitjar les esmentades fulles que queden al terra fins que es podreixin. 

Desitgem tenir un diàleg fluid i transparent amb vosaltres per tal de millorar tots aquests punts i aconseguir un millor barri per tots i totes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local