Natura

Dia de la vida silvestre

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Nosaltres, compromesos amb la conservació dels hàbitats que acullen algunes de les espècies més vulnerables del nostre estimat riu Foix, ho fem compartint aquesta declaració de l’Ajuntament de Cubelles a Ràdio Cubelles que considerem històrica:

- Reflexionem sobre aquest fet que avui es condemna. I recordem a tots els cubellencs, a tots els catalans, que si només ens queda un Salze al Baix Foix es deu sobretot a que s’ha negat a aquest humil curs fluvial el seu cabal ecològic durant quasi un segle. És normal doncs, que una sola mà armada amb una serra estigui a punt de portar a escac i mat un arbre caducifoli especialitzat en sòls inundables.

- Experiències com la creació d’aquesta microrreserva que tenim el privilegi de conèixer i viure; fins i tot en un context tant hostil, han demostrat servir per conservar hàbitats prioritaris com el codolar marí, el pradell salí i l’aiguamoll. I així han sigut acollides espècies que troben aquí refugi i aliment; de vegades venint dels seus llargs periples desde l’Àfrica!

- Aprobem que l’Ajuntament asumís en el seu día per aquest espai natural que custodia un model de gestió forestal prou respectuós amb el fenomen de successió ecològica. Ja que si no s'hagués deixat créixer la “mala herba”, mai no hauria sortit l’esbarzer, i per tant no tindriem avui freixes, ni per descomptat salzes, a la Desembocadura del Foix.

- Valorem positivament que la regidoría de Medi Ambient de Cubelles acepti l’existència dun ’incipient Bosc de Ribera Caducifoli, i més encara, la necessitat de protegir-lo i de restaurar-ne fragments fins a connectar les muntanyes amb la Mar Mediterrània. És això, el Corredor Ecològic del Foix!

- També celebrem aquest día de La Vida silvestre com aquell en el que el nostre regidor Josep Maria Huguet declara que un dels impactes més greus que pateixen les espècies en perill d’extinció i vulnerables del medi fluvial son els gats domèstics, la presència dels quals no ha de ser fomentada en aquells hàbitats naturals més sensibles.

Desitgem que aquestes paraules esdevinguin fets, i oferim la nostra col·laboració a tots aquells que; com nosaltres; estigueu disposats a treballar per un riu Foix viu. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local