Neteja viària

Esperem que el recurs contra el contracte de neteja viària serveixi per municipalitzar el servei

Ajuntament del Vendrell. Eix

Ajuntament del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La paralització del contracte de neteja viària per part del Tribunal de Contractes arran del recurs presentat pel grup municipal Som Poble - ERC ha posat de manifest que existeixen elements poc clars en aquest procés que podrien obrir la porta a tornar a fer tot el procediment. Així ho entenen des de la Federació Xarxa Vendrellenca. 

La Federació d'entitats veïnals Xarxa Vendrellenca ha rebut amb satisfacció l'anunci de paralització del procés per la contractació d'una empresa privada per a la neteja viària, per part del Tribunal Català de Contractes, perquè considera que aquest fet pot obrir la possibilitat de tornar a començar tot el procés des del principi, amb la possibilitat que el servei quedi municipalitzat, reduint costos i generant ocupació. Des de l'entitat veïnal s'apunta que en la contractació de serveis tan importants com el de la neteja viària, s'ha de comptar amb tothom per tenir un recolzament ampli. En aquest sentit, des de l'entitat veïnal es considera que l'equip de govern local ha fet tot a porta tancada, prenent decisions d'esquenes a la ciutadania, tal com va quedar pales quan es va quedar sol a la comissió pel contracte de neteja viària. 

Des de la Federació d'entitats veïnals també es vol deixar palès que aquest contracte que estava anul·lat pel ple des del març de 2016 ja es podria haver tirat endavant. Per aquest motiu, tenint en compte que el contracte va ser anul·lat pel ple en 2016 demanem a l'equip de govern que  aclareixi per què s'ha mantingut aquest contracte amb clàusula de  compliment forçós des del començament de legislatura. D’altra banda l'entitat veïnal reclama a l'equip de govern transparència, rigor i eficiència en qüestions tan importants com aquesta i reitera el seu suport a la municipalització del servei per abaratir costos, evitant la contractació d'empreses externes, posant com a exemple Calafell. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local