Singulars

Declaració institucional de l’Ajuntament de Gelida pels fets de violència masclista i el delicte d’odi en vers les dones

Declaració institucional de l’Ajuntament de Gelida pels fets de violència masclista i el delicte d’odi en vers les dones. Ajuntament de Gelida

Declaració institucional de l’Ajuntament de Gelida pels fets de violència masclista i el delicte d’odi en vers les dones. Ajuntament de Gelida

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la violència masclista i el delicte d’odi en vers les dones que ha patit l’exposició Singulars, que per quart any es celebrava a Gelida, enguany dedicada a 11 noies joves gelidenques inquietes i amb determinació, l’Ajuntament de Gelida vol manifestar el rebuig i la condemna més absoluta contra aquests fets i qualsevol altre que atempti contra la dignitat de les dones.

La mostra de dones Singulars de Gelida va patir un primer atac la matinada de l’11 de març, dia que estava projectat fer-ne la inauguració. L’exposició de carrer, amb 3 cubs que mostren fotografies, noms i textos d’11 noies de Gelida van ser destrossades per un home, tal com es podia veure en les imatges gravades per la càmera situada al pàrquing municipal.

Des de l’ajuntament vam actuar immediatament, tant des de l’actuació de la Policia Local amb les diligències oportunes així com amb la denúncia corresponent per delicte d’odi. Aquell mateix dia, no es va poder celebrar la inauguració, però vam impulsar un acte amb la lectura del manifest del 8M i una concentració de condemna i rebuig de l’acte de violència masclista ocorregut. Posteriorment, amb el convenciment que no ha estat només un acte d’incivisme i que reflecteix clarament una acció masclista, ens hem personat als Mossos d’Esquadra per denunciar la persona que havia causat els danys a les fotografies i noms de les gelidenques per un delicte d’odi.

Davant d’aquest fet, des de l’ajuntament i consensuat amb les 11 protagonistes, es van refer les lones malmeses i es va re programar la inauguració per al passat dissabte 18 de març, una re inauguració que va omplir la plaça de la Vila per veure l’exposició però també com a mostra de suport a les protagonistes de l’exposició Singulars, Inquietes i amb determinació. Un acte on el públic assistent, va col·laborar amb les protagonistes i autores de la mostra, ajudant a refer l’exposició penjant les noves lones en un acte simbòlic.

Malauradament, aquella mateixa nit i una setmana després del primer atac, l'exposició de carrer tornava a patir-ne un de nou. En aquesta ocasió, es van destrossar els noms de les 11 protagonistes, una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania i que són alhora un delicte i un greu problema social i polític. L'exposició ha sigut retirada i des de l'ajuntament ens hem reunit amb les noies afectades per mostrar el nostre absolut suport i ens hem posat a la seva disposició per acompanyar-les tant legalment com psicològicament.

Des de l'Ajuntament de Gelida volem posar de manifest novament el nostre més absolut rebuig i condemna cap als actes ocorreguts, així com de qualsevol acte d'odi contra les dones, i insistim en la denúncia pública dels fets. Des de l'ajuntament ens comprometem a treballar incansablement per aplicar totes les accions legals al nostre abast perquè els fets ocorreguts al nostre municipi en contra de gelidenques no restin impunes i a crear eines, perquè fets com aquests no es tornin a produir, posant tots els recursos i esforços que tinguem a la nostra disposició per fer-hi front.

Els gelidencs i les gelidenques no tolerem cap mena de violència masclista i continuarem treballant plegats per tal d'erradicar-les. Diem no a la violència contra les dones, no a la violència masclista.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local