Urbanisme

Promeses

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Resposta de l'Associació de Propietaris de Mas Roquer de les desafortunades al·legacions que l’Ajuntament de Vilanova havia presentat al PDU de sòls no sostenibles de Malgrat de Mar a Alcanar del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

En aquelles al·legacions palesa la fràgil seguretat jurídica en la qual ens trobàvem tots els propietaris que teníem una propietat en el sector de Mas Roquer i especialment el que coneixem com a “Urbanització Mes Roquer”.

Ja que inesperadament vam veure com la classificació del nostre sector, al costat d'uns altres com Mas Tapet o Torre del Veguer, podien passar de sòl urbanitzable delimitat com han estat des d'almenys, la vigència de l'actual POUM de l’Ajuntament de Vilanova a sòl no urbanitzable a extingir.

Aquesta bufetada de realitat va suposar un punt d'inflexió que va propiciar que amb la participació presencial de pràcticament la totalitat dels propietaris de Mas Roquer en l'assemblea del mes d'abril s'aprovés amb un 85% de vots a favor, iniciar els tràmits de la legalització d'urbanització, instant la realització del Pla Parcial del sector a l’Ajuntament de Vilanova a través dels seus representants legals, tal com es recull en el vigent POUM del municipi. Apostant per un nou model sostenible que serveixi com a pla pilot per a facilitar la regularització de la resta d'urbanitzacions periurbanes viables de Vilanova.

En aquests mesos hem tingut reunions amb Juan Luis Ruiz i Gerard Llobet del PSC, amb els serveis d'urbanisme de l’Ajuntament de Vilanova, amb el seu regidor Xavier Serra i amb la majoria de les formacions polítiques que tenen representació en el ple i amb aquelles altres que fins i tot no tenint representació VNG en Comú, no han dubtat a donar suport al nostre projecte.

Hi ha hagut alguna formació amb les quals "vull creure" per problemes d'agenda no han estat possibles els contactes, Junts i la CUP, però continuem oberts a aquestes trobades.

En aquesta ronda de contactes amb PSC Vilanova, ERC Vilanova i a Iolanda Sánchez, amb Juanma Rodríguez de Som VNG, amb Carlos Remacha del PP, Erica Quintero de C’s, i els hem posat de manifest que volem una urbanització "tova" i aconseguir un model energèticament sostenible, on conceptes com a ecològic, sostenible i mediambiental siguin eixos prioritaris en el procés urbanístic. Un model d'urbanització que pugui constituir-se com a comunitat energètica que permeti aconseguir quotes d'autosuficiència energètica significatives. Paral·lelament estem explorant possibilitats d'implementar solucions d'urbanisme i mobilitat a través de projectes europeus que puguin ser escalables a d'altres indrets.

I hem d'agrair en tots ells l'inequívoc suport al nostre projecte i la promesa que, en la mesura que sigui possible, en la pròxima legislatura, secundaran i facilitaran el desenvolupament del pla parcial corresponent amb les mínimes exigències urbanístiques que permetin incorporar Mas Roquer a la resta de l'entramat urbà.

És molt important per a nosaltres que el model proposat sigui recolzat per tots. Creiem que podem aportar solucions que beneficiïn a Vilanova en el model energètic i de sostenibilitat. El nostre sistema de negociació per a buscar solucions als problemes, és cooperatiu i progressiu. A cada problema una solució.

Cordialment…

La comissió de seguiment del projecte d'urbanització de Mas Roquer

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local