Via pública

Carta oberta a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Carrer Arles de Tec creuament amb el carrer Millera. Google Maps

Carrer Arles de Tec creuament amb el carrer Millera. Google Maps

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al Prat de Vilanova Tenim població d’avançada edat i gent amb mobilitat reduïda entre d’altres veïns i veïnes com a tots els barris de Vilanova i la Geltrú, el que no tenim es un Govern sensible i empàtic amb els nostres veïns i veïnes i les seves necessitats.

El passat 13 de Març de 2023 vàrem informar a l’Ajuntament de que al Prat de Vilanova una família de invidents van contactar amb nosaltres per demanar-nos ajuda donat que l’Ajuntament no els feia cas, aquell mateix dia vàrem enviar una instància a la Regidoria de Participació explicant la problemàtica d’aquesta família.

La problemàtica d’aquesta família en concret és que 3 dels seus integrants son invidents i quan no els pot portar un familiar en cotxe, venen al seu pis en tren fins a la estació de Cubelles, evidentment baixen del tren a Cubelles perquè el transport públic entre la ciutat i el Prat de Vilanova es inexistent els caps de setmana.

El calvari d’aquesta família comença quan arriben al carrer Arles de Tec creuament amb el carrer Millera, on està situat el pas de vianants que aboca a una vorera de uns 60 cm de terra amb arrels sobresortints fel ferm i esdevé un pas totalment intransitable per a un invident, aquest carrer és del municipi de Cubelles amb el qual vam contactar el 31 de Març per instància també explicant la problemàtica i encara no hem rebut contesta.

Un cop superat aquest primer calvari, els nostres veïns han de travessar la Riera de Santa Maria per un pont al qual li manquen esgraons i mai saben si cauran o no.

Desprès d'aconseguir travessar l'esmentat pont si no han patit ja una caiguda han de imaginar-se el camí des de el pont fins al carrer de les Ones, donat que el pont desemboca a un descampat sense cap mena de camí definit ni cap mena de adequació, té basals, el ferm és totalment irregular i no hi ha manera de saber en quin sentit estàs caminant sent invident.

Un cop superat tot això, per si fos poc, encara han de travessar el carrer de les Ones per tal d’accedir al carril de vianants que hi ha pintat a la calçada però no està delimitat de cap manera, tant sols una ratlla blanca pintada al terra.

Per aquest carril de vianants pintat a la calçada i totalment malmès i amb forats i arrels que aixequen l’aglomerat, la família ha de caminar el carrer de les Ones i tot el carrer de Joncar fins arribar a la seva casa, el dia de tornar el calvari és el mateix però a la inversa.

L’Ajuntament ens va comunicar amb data 24 de Març que havien fet nota per reparar l’esmentat esgraó, que ja estaven preparant l’adequació del descampat del carrer Ones per tal de fer-lo accessible i que un tècnic de l’Ajuntament s’havia posat en contacte amb Cubelles per veure com es podia solucionar el problema que competia al terme municipal de Cubelles.

A dia d'avui, quasi 3 mesos desprès, tot continua estant igual que el dia 13 de març 

Per agarbar encara més la manca de empatia del nostre Ajuntament vers a les famílies més necessitades, el passat 8 de maig la família va sol·licitar a l’Ajuntament una targeta d’estacionament de zona verda per a un vehicle del familiar que normalment els porta en cotxe, el 22 de maig la contesta de l’Ajuntament va ser denegant-li la targeta d’estacionament per a la zona verda argumentant que les persones invidents poden demanar la targeta de discapacitat la qual els permet estacionar a qualsevol lloc sense tenir que pagar.

Sra. Alcaldessa, aquest veí paga els seus impostos a la nostra ciutat, és propietari d'un habitatge al Prat de Vilanova i com a tal te dret a una targeta d’estacionament per a un familiar en cas de no tenir vehicle propi, això és el que vàrem pactar amb el Sr. Palacios, Regidor de Mobilitat, en el moment d’instaurar l’estacionament Regulat.

Demostra una gran manca d’empatia i sensibilitat per part de l’Ajuntament vers a les persones amb discapacitat severa, donar targeta d’estacionament regulat als treballadors del Xiringuito de la Platja del Ibersol, pactar un preu especial per a tots els treballadors de les dues residències d’avis del nostre barri i no concedir una targeta d'estacionament a un mebre d'una família d'invidents propietària d'un habitatge al nostre barri

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local