Aigües del Vendrell

No compartim la decisió d'excloure la resta dels grups de l'oposició al Consell d'administració d'Aigües del Vendrell

Aigües del Vendrell. Eix

Aigües del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant l'anunci del govern municipal del PSC-PP del Vendrell de la seva proposta de representants de l'Ajuntament al Consell d'Administració d'Aigües del Vendrell, volem manifestar el següent: 

- Des de SP-ERC no compartim l'opció escollida pel govern de limitar la representació dels grups de l'oposició al Consell d'Administració d'Aigües del Vendrell a només el nostre grup municipal, com a principal força de l'oposició. Pensem que, respecte a la situació actual en què tots els grups municipals érem membres del Consell d'Administració, és un pas enrere i contrari a la pluralitat democràtica que ha d'existir en els òrgans de decisió de les empreses públiques o amb participació majoritària de l'Ajuntament com és Aigües del Vendrell. Així ho vam comunicar al president de l'empresa, el Sr. Alfons Herrera, regidor del PSC. 

- Malgrat això, i davant de la disjuntiva que ens plantejava el govern, en què havíem d'escollir entre o participar només nosaltres o deixar fora a tota l'oposició, i després de valorar-ho molt, hem decidit assumir la responsabilitat que ens correspon i esdevenir un dels set membres del Consell d'administració d'Aigües del Vendrell, càrrec no remunerat, i que ens situa en un Consell en franca minoria, amb 3 consellers del Govern de PSC-PP i 3 d'Aqualia, que sempre acaben votant el mateix. I ho farem, amb el nostre vot i la nostra veu, per tal de defensar una gestió eficaç i eficient d'un servei bàsic que gestiona un recurs essencial per la vida com és l'aigua. I aportar d'aquesta manera la nostra visió en la millora de la gestió d'aquesta societat. Gestió que en aquesta legislatura ha de prioritzar sí o sí l'estalvi d'aigua i la reducció de les pèrdues de prop del 40% que existeixen en la xarxa de transport i distribució de l'aigua al municipi. En aquests dos aspectes fonamentals s'han d'orientar les inversions, i disposem d'una eina potent, com és el Pla de conservació de l'aigua del Vendrell, impulsat pel nostre grup municipal, com a full de ruta per aconseguir-ho. 

Finalment, hem informat de la situació a la resta de grups municipals de l'oposició democràtica i els hi hem ofert traslladar les seves opinions i propostes a les reunions del Consell. I reiterem la nostra disconformitat a la proposta del govern, molt diferent a la que aplicariem si governéssim on mantindríem la participació de tots els grups municipals al Consell d'administració d'Aigües del Vendrell. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local