Sanitat pública

El nou hospital del Garraf (qüestions prèvies)

Projecte de l'Hospital del Garraf. Eix

Projecte de l'Hospital del Garraf. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Què hem fet els ciutadans de Vilanova i la Geltrú, capital del Garraf amb una població de més de 69.000 habitants per no tenir un hospital (una atenció sanitària) digne?  

Per què ens fan combregar amb rodes de molí i ens envien a tots els ciutadans de la comarca del Garraf no tan sols a l’Hospital de Sant Camil sinó també a l’Hospital de Vilafranca del Penedès?  

Com pot ser que després de manifestacions populars realitzades a principis del nou segle, l’any 2009 es crea el Consorci Sanitari del Garraf on l’Hospital de referència és l’Hospital de Sant Camil a Sant Pere de Ribes que sense una xarxa de transport públic adequada (fins a hores d’ara) i amb un espai destinat a aparcament a preus abusius, els ciutadans, polítics inclosos, ho acceptem sense gaires escarafalls?  

Després de pressions populars, els representants municipals electes en el mandat 2007-2011 reclamaren la capitalitat de Vilanova i la Geltrú i demanaren la construcció d’un Hospital.  

Així doncs, l’any 2010 es realitzà un concurs de projectes restringit a professionals  especialitzats, reservant un terreny dins el Pla General, en el sector de l’Eixample Nord, en front de l’actual Hospital de Sant Antoni Abat, just a l’altra banda de la Ronda Ibèrica. Aquest concurs té un guanyador, i des d’aleshores el més calent és a l’aigüera.  

Fins on hem d’aguantar els garrafencs i vilanovins en particular, veient que l’Hospital de Vilafranca del Penedès està rebent tota classe d’inversions per tal de consolidar-lo (Escola d’Infermeria, Creació d’Espai de Servei Digestiu, Servei de Rehabilitació)? Per què no es dediquen partides per a la realització del nostre Hospital comarcal?  

Quina classe de polítics són els que permeten que els aproximadament 160.000 habitants de la  Comarca del Garraf, hagin d’anar a Vilafranca del Penedès per molts dels serveis hospitalaris que es requereixen? I sense mitjans de transport públic adequats!!  

Els polítics haurien d’estar per a defensar els interessos dels seus conciutadans i per damunt de tot defensar els seus municipis i, si ens fixem en Vilanova i la Geltrú, defensar la seva  capitalitat. Un dels trets diferenciadors de la capitalitat (al marge de la densitat poblacional)  són els serveis i la qualitat d’aquests.  

Concloent aquest primer escrit sobre el tema direm que tal com el sotasignat preveu, si no es  comença a lluitar per un Hospital digne a la capital del Garraf, i en concret per a la realització del projecte arquitectònic guanyador del concurs, l’Hospital de Vilafranca del Penedès  acapararà tots els serveis i llavors tots ens en lamentarem.  

Òscar Valverde Moliné, Arquitecte 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local