Okupes

Urgència d’actuació davant la Inseguretat a La Creu per la recent desokupació massiva

Imatge del desallotgament dels okupes la setmana passada a Coma-ruga. Eix

Imatge del desallotgament dels okupes la setmana passada a Coma-ruga. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de l’acció de desallotjament massiu a Coma-ruga d'aquesta setmana han observat amb preocupació com els okupes desplaçats busquen ara refugi a les nostres llars. Aquesta situació ha esdevingut ràpidament en alguns intents d'accés il·legal dels okupes a torres i xalets. Els veïns de primera residència han hagut de reforçar la vigilància privada dia i nit als barris afectat i quan han aconseguit frenar els intents d'okupament per part del delinqüents i alguns d'ells han estat víctimes d'incidents d’insults violents, amenaces de graffitis en les façanes i altres possibles actes vandàlics.

La majoria de les propietats afectades són segones residències, les quals no poden ser vigilades constantment pels seus propietaris. Això ha deixat un sentiment d’impotència entre els residents, que veuen com la seva tranquil·litat i seguretat es veuen amenaçades.

Des d’aquest altaveu social fem una crida urgent a les autoritats perquè prenguin mesures immediates. No és acceptable que l’Ajuntament actuï tard i malament, especialment quan ja s’esperava una ordre judicial de desallotjament. De fet els okupes ja havien començat el trasllat fa una setmana perquè estaven advertits, però en canvi els propietaris la majoria de segona residència s'han assabentat per la premsa i a meitat de setmana des de les seves residències habituals lluny de Coma-ruga. La falta de comunicació i la sorpresa del desallotjament a mitjans de setmana sense previ avís als veïns és una mostra de la descoordinació que no pot continuar.

Els residents de les platges i els propietaris de segones residències exigeixen que l’Ajuntament es posi les piles alcalines i actuï amb la diligència que aquesta situació requereix. És el moment d’actuar amb fermesa i eficàcia per garantir la seguretat i la pau al nostre barri abans que ho lamentem i de manera definitiva. 

Agraim a l’Ajuntament del Vendrell l'esforç per aconseguir desprès de més d'una dècada la desokupació però fem una crida perquè es prengui més seriosament aquesta problemàtica post desokupació durant les properes setmanes i actuï de manera proactiva. No podem permetre que la por i la inseguretat s’apoderin de les nostres vides.

És hora d’actuar, i és hora d’actuar ara!

Miquel Casellas i veïns de la Creu

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local