OPINIÓ

La cultura del sacrifici

PSC/ Cubelles 09-11-2009 22:57 Lectures 1467

Arxivat a:

Es clar, dir això amb moments de crisi pot semblar un mal acudit, però el cert es que moltes persones van tindre que anar a treballar fora, treballar dotze hores diàries, alguns estudiar per les nits. El sacrifici de tot un poble, instal•lat en la permanent precarietat, ens permet ara viure en un país on els nostres fills, aliens aquest passat, viuen unes “altres experiències”, amb més possibilitats de formació i realització, però també amb nous problemes no menys petits, com ara l’atur, l’habitatge, etc.

El resum és que res es construeix sense sacrifici, per arribar a ser metge cal estudiar molts anys, per tindre família cal cuidar-la i mantenir-la, per tindre habitatge cal estalviar i es clar portar una llosa anomenada hipoteca. Per gaudir d’una posició còmoda i segura cal aprofitar el temps, treballar i mantindré una formació continuada, l’esbarjo permanent és sinònim de fracàs.

Amb l’activitat política passa el mateix, sense sacrifici no n'hi han resultats. El PSC és conscient que alguns posaran pals a les rodes a la voluntat de recuperar temps perdut al desenvolupament social i de serveis a Cubelles, però tenim determinació i poc temps per fer tant com cal, no podem perdre massa temps en donar protagonisme a qui no s’ho mereix, que parlin malament de nosaltres, sabem que forma par del joc, nosaltres a per feina.

En aquest moment l’equip de govern treballa amb la revisió del Pla General; Les vivendes socials; El Pla especial del riu Foix; L’arranjament i construcció de parcs i jardins; L’adequació del casc antic; La resolució de la problemàtica de les pluvials del barri de Mar; L’ampliació del cementiri; L’arranjament de l’enllumenat públic; Millores al poliesportiu; Adequació de Centres Socials; Remodelació del passeig marítim de la Platja Llarga; Ampliació del servei a les persones; Foment del transport urbà; Millores materials i organitzatives a l’Ajuntament, com ara els perfils dels llocs de treball; Recerca d’empreses i ampliació de sol industrial; Optimització de despeses comuns com ara telèfon, llum, aigua; Treballs complementaris d’obra civil a escoles e institut; Millores de vials; Foment de la borsa de treball i cursets de formació; La biblioteca municipal; Recerca de subvencions; etc.

Tot i no oblidar el seguiment del projecte del port esportiu, el compleix hoteler - esportiu; La Tèrmica; La dessalinitzadora; El control de les millores de la Depuradora; La qualitat de la senyal del TDT; Millores Ferroviàries; etc.

A més, s’han d’atendre les activitats i els mil i un problemes del dia a dia, no menys importants. Som conscients que aquesta activitat suposà un esforç pels treballadors municipals i de les empreses contractades que donant servei al municipi, volem aprofitar per agrair-los el seu recolzament i dedicació, sense ells res no seria possible, entenen com ningú el que vol dir “la cultura del sacrifici”, en benefici de Cubelles.

Hem parlat d’algunes coses que es fan, no de les que resten per fer que no tenen cabuda en un article, queda tant per fer i ho farem amb el suport de tots aquells que de veritat estimin Cubelles.

Anem per feina.


PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No