OPINIÓ

Nova aposta per la mobilitat internacional

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fa temps que la Universitat Politècnica de Catalunya té com una de les seves prioritats la internacionalització. Per tal d’aconseguir-la, ha promocionat de forma vigorosa la mobilitat entre els estudiants, els membres de la comunitat docent i els administratius. Les beques Erasmus, per exemple, han facilitat la mobilitat de molts estudiants europeus que opten per cursar part dels seus estudis de grau en una universitat estrangera. Més recentment, les beques Erasmus Mundus estan ajudant els estudiants de màster i postgrau a fer el mateix. Ningú dubta que poder estudiar en una institució estrangera dóna a l’estudiant una sèrie d’habilitats que l’ajudaran en la seva vida professional. Avui en dia, doncs, és clara la importància i el pes d’una estada fora del país d’origen.

Seguint aquestes línies d’internacionalització, el Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú va optar, ara fa quatre anys, per augmentar el ventall de programes que podrien oferir tant als seus estudiants com als estudiants d’altres països. Sens dubte, un factor crucial per atraure nous alumnes és la llengua vehicular en la qual es desenvolupen els estudis. Per això, la possibilitat d’oferir programes íntegrament en una llegua majoritària a nivell internacional, com l’anglès, és indispensable i sempre resulta interessant.

Amb aquesta finalitat es va posar en marxa el programa anomenat European Project Semester (EPS), on estudiants de diferents països passen 5 mesos a l’Escola realitzant un projecte i cursant seminaris en anglès. Des de l’inici del programa, al 2008, hi han participat estudiants i professors de 15 països diferents, als quals s’hi ha de sumar la col•laboració dels docents de l’Escola i de diverses empreses del territori (aquestes últimes, en el paper de supervisió dels projectes proposats pels estudiants). De la mateixa manera, els estudiants del Campus també han pogut cursar els seus estudis, dins el marc del mateix programa EPS, en 10 universitats europees. Això ha fet que, fins el moment, gairebé 200 alumnes nostres hagin continuat els seus estudis a l’estranger.

Animats per l’èxit de l’European Project Semester i amb el repte de seguir creant aquest entorn internacional, el Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú ha decidit posar en funcionament un nou programa de mobilitat que començarà al febrer de 2012. Es tracta de l’IDPS (International Design Project Semester), que serà semblant a l’EPS, però enfocat al disseny i la sostenibilitat, sent el complement perfecte del nou grau en Disseny industrial i desenvolupament del producte que s’ofereix a l’Escola. D’aquesta manera, els programes d’intercanvi es veuran augmentats, amb la qual cosa s’espera no només més mobilitat dels estudiants, sinó també del professorat i el personal administratiu. L’objectiu final és crear un ambient internacional per a tothom que enriqueixi la vida de l’Escola i de l’entorn; especialment, amb les empreses col•laboradores.

Patricia Benson, coordinadora de l’European Project Semester

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local