Les entitats de l'Ateneu Vilanoví

ARRAN, l'Organització juvenil de l'esquerra independentista

Ateneu Vilanoví 16-01-2013 15:44 Lectures 2522

Arxivat a:

Conversem amb membres de l’organització, per a què ens expliquin en què consisteix Arran i com s’organitzen.

Arran és l’organització juvenil de l’esquerra independentista implantada arreu dels Països Catalans, nascuda el juny de 2012 de la confluència de dues organitzacions juvenils  històriques: Maulets, la CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista) i d’altres factors externs, que  després d’anys de treball, van arribar a una postura comuna per a fer un front únic a nivell juvenil. A Vilanova i la Geltrú, Arran és l’hereva del projecte juvenil nascut fa vuit anys (el 2004) com a Assemblea de Joves, dins de la CAJEI.

Ens organitzem en assemblees locals independents que segons el nucli territorial poden ser de  nivell local o comarcal. Amb objectius específics en cada territori, tot i que totes les assemblees estan coordinades i tenen uns objectius genèrics a nivell nacional.


I quins són aquests objectius dels que ens parleu?

A nivell nacional, els objectius d’Arran es vertebren en 3 eixos:

• La Independència dels Països Catalans
• El Socialisme
• El Feminisme

A nivell local, ens basem en aquests 3 eixos principals. No obstant, acostumem a “tancar-nos” un parell de vegades a l’any per anar definint i revisant els objectius locals. Dins d’aquests objectius sempre hi és l’expansió del nostre nucli, ja que l’organització té una limitació d’edat que va dels 14 als 26 anys, i per tant el nombre de militants del nucli sempre és volàtil, i degut a això sempre busquem la màxima implicació dels militants amb el projecte. Ens reunim setmanalment i distribuïm feines per la setmana creant espais de debat que ens ajuden a plantejar i desenvolupar idees.


Quines eines de difusió feu servir?

Partim de les campanyes d’Arran que es fan a nivell nacional, que cerquen evidenciar la indestriabilitat dels 3 eixos de lluita, i l’agitació al carrer. Sabem que el terme “agitació” pot tenir connotacions negatives per a la societat en general, en canvi és molt útil per captar l’atenció i motivació dels joves. Els darrers temps el jovent està acumulant molta ràbia i indignació, a causa de la manca de treball o les dificultats i entrebancs que ens posen contínuament per poder estudiar i s’agraeix que hi hagi un col•lectiu que no només comuniqui sinó que també agiti. Ens prenem l’expansió del nucli i l’agitació com un eix de treball revolucionari i antireformista que ens ajudi a qüestionar els models socials establerts.

Tanmateix, aprofitem altres formes de difusió com són els concerts, les cafetes, que són formats de concert més petits, o les xerrades... Els diners que es puguin treure d’aquestes activitats són per al finançament de les mateixes o de les despeses generades internament. L’Assemblea Nacional aporta recursos i materials per a la realització de les campanyes.
I l’assemblea de cada localitat els debat, pren decisions i les portem a terme.

A la nostra web hi trobareu informació sobre Arran Vilanova, els actes i les campanyes que engeguem així com els comunicats, recursos materials i enllaços que puguin ser d’interès per a totes ( http://arranvilanova.wordpress.com/).

 

A tall de conclusió

El que volem deixar clar és que no som una associació juvenil, (com d’altres, que poden existir a Vilanova de caire lúdic i festiu), ni les joventuts d’un partit polític .  Nosaltres som obertament revolucionaris i antireformistes, ho qüestionem tot i per tant som una organització oberta a tots aquells joves que vulguin qüestionar-se el sistema capitalista.

Aquell que vulgui acostar-se a Arran no és necessari que tingui una formació prèvia i hagi llegit autors com Marx o Bakunin, simplement ha de saber que trobarà un espai de debat, de reflexió i de lluita, on podrà qüestionar-se idees com el capitalisme, el feminisme o la manera de viure, perquè Arran és eina i espai de formació i creixement en tots els sentits. 


Ateneu Vilanoví

Ateneu Vilanoví

Ateneu Vilanoví

Teixint el pensament crític

http://www.ateneuvilanovi.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

La Comissió Europea vol saber l'opinió dels ciutadans sobre el canvi horari que es fa dos cops l'any (al març i a l'octubre). Per això ha obert un qüestionari a internet on pregunta si hauria de deixar de canviar l'horari cada sis mesos.

Estàs a favor del canvi d'horari d'hivern a estiu?


No