Les entitats de l'Ateneu Vilanoví

ARRAN, l'Organització juvenil de l'esquerra independentista

Ateneu Vilanoví 16-01-2013 15:44 Lectures 2366

Arxivat a:

Conversem amb membres de l’organització, per a què ens expliquin en què consisteix Arran i com s’organitzen.

Arran és l’organització juvenil de l’esquerra independentista implantada arreu dels Països Catalans, nascuda el juny de 2012 de la confluència de dues organitzacions juvenils  històriques: Maulets, la CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista) i d’altres factors externs, que  després d’anys de treball, van arribar a una postura comuna per a fer un front únic a nivell juvenil. A Vilanova i la Geltrú, Arran és l’hereva del projecte juvenil nascut fa vuit anys (el 2004) com a Assemblea de Joves, dins de la CAJEI.

Ens organitzem en assemblees locals independents que segons el nucli territorial poden ser de  nivell local o comarcal. Amb objectius específics en cada territori, tot i que totes les assemblees estan coordinades i tenen uns objectius genèrics a nivell nacional.


I quins són aquests objectius dels que ens parleu?

A nivell nacional, els objectius d’Arran es vertebren en 3 eixos:

• La Independència dels Països Catalans
• El Socialisme
• El Feminisme

A nivell local, ens basem en aquests 3 eixos principals. No obstant, acostumem a “tancar-nos” un parell de vegades a l’any per anar definint i revisant els objectius locals. Dins d’aquests objectius sempre hi és l’expansió del nostre nucli, ja que l’organització té una limitació d’edat que va dels 14 als 26 anys, i per tant el nombre de militants del nucli sempre és volàtil, i degut a això sempre busquem la màxima implicació dels militants amb el projecte. Ens reunim setmanalment i distribuïm feines per la setmana creant espais de debat que ens ajuden a plantejar i desenvolupar idees.


Quines eines de difusió feu servir?

Partim de les campanyes d’Arran que es fan a nivell nacional, que cerquen evidenciar la indestriabilitat dels 3 eixos de lluita, i l’agitació al carrer. Sabem que el terme “agitació” pot tenir connotacions negatives per a la societat en general, en canvi és molt útil per captar l’atenció i motivació dels joves. Els darrers temps el jovent està acumulant molta ràbia i indignació, a causa de la manca de treball o les dificultats i entrebancs que ens posen contínuament per poder estudiar i s’agraeix que hi hagi un col•lectiu que no només comuniqui sinó que també agiti. Ens prenem l’expansió del nucli i l’agitació com un eix de treball revolucionari i antireformista que ens ajudi a qüestionar els models socials establerts.

Tanmateix, aprofitem altres formes de difusió com són els concerts, les cafetes, que són formats de concert més petits, o les xerrades... Els diners que es puguin treure d’aquestes activitats són per al finançament de les mateixes o de les despeses generades internament. L’Assemblea Nacional aporta recursos i materials per a la realització de les campanyes.
I l’assemblea de cada localitat els debat, pren decisions i les portem a terme.

A la nostra web hi trobareu informació sobre Arran Vilanova, els actes i les campanyes que engeguem així com els comunicats, recursos materials i enllaços que puguin ser d’interès per a totes ( http://arranvilanova.wordpress.com/).

 

A tall de conclusió

El que volem deixar clar és que no som una associació juvenil, (com d’altres, que poden existir a Vilanova de caire lúdic i festiu), ni les joventuts d’un partit polític .  Nosaltres som obertament revolucionaris i antireformistes, ho qüestionem tot i per tant som una organització oberta a tots aquells joves que vulguin qüestionar-se el sistema capitalista.

Aquell que vulgui acostar-se a Arran no és necessari que tingui una formació prèvia i hagi llegit autors com Marx o Bakunin, simplement ha de saber que trobarà un espai de debat, de reflexió i de lluita, on podrà qüestionar-se idees com el capitalisme, el feminisme o la manera de viure, perquè Arran és eina i espai de formació i creixement en tots els sentits. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


Ateneu Vilanoví

Ateneu Vilanoví

Ateneu Vilanoví

Teixint el pensament crític

http://www.ateneuvilanovi.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No