Reforma administracions locals

La llei anti Alberich-Barquier

Aquesta reforma de les Administracions Locals té en el punt de mira, entre d’altres, però molt especialment, casos com el del municipi de Cunit. Degut a la seva fràgil situació econòmica, a l’escandalosa mala gestió de la darrera legislatura encapçalada pel PSC-PP i a la nova llei que atempta contra les administracions locals, els efectes que l’aprovació d’aquesta reforma tindrà greus repercucions sobre tots els cunitencs i cunitenques.

En els últims deu anys, en els anys coneguts com de “Bonança Econòmica”, molts ajuntaments, de manera irresponsable, Cunit en va ser l’abanderat, van estirar més el braç que la màniga, fent que els deutes dels ajuntaments augmentessin de manera perillosa, i inclús alguns, tenien el risc d’entrar en fallida tècnica, és a dir, en Bancarrota.

La irresponsable gestió dels antic governants de Cunit, és a dir, el PSC amb la Sra. Judith Alberich com a alcaldessa, i el PP, amb el Sr. José Barquier, com a primer tinent d’Alcalde, van deixar un Cunit sense futur i amb factures a pagar durant les properes décades.

Durant la darrera legislatura on aquests (ir)responsables polítics governaren el municipi de Cunit van produir un deute de 20 milions d’euros (5 milions d’euros per any) i altres 22 milions d’euros amb crèdits bancaris. Un total de 42 milions d’euros, sense tenir la voluntat ni la capacitat de ser responsables, de reconduir la situació i frenar la sangria econòmica que condemnava Cunit a la ruïna total.

Amb aquestes xifres, sembla que la llei que acaba d’aprovar el govern de Madrid sobre la reforma de les Administracions Locals, sigui una llei feta ad hoc per Cunit, i fins i tot ens atrevim a dir que es podria denominar, tranquil•lament, “la llei anti Alberich-Barquier”.

La llei proposada pel Govern Central ve a dir que la ciutadania ha de pagar els plats trencats de la gestió de l’antic equip de govern, malgrat que la mateixa societat civil cunitenca va demanar en moltes ocasions a la sra. Alberich i al sr. Barquier que canviessin d’estrategia ja que ens portaven directament cap al desastre.

Alguns dels efectes que pot tenir aquesta nova llei, per imposició del Govern del PP a Madrid, són que l’Escola d’Adults, l’Escola de Musica, Centres Cívics, Llar d’Infants, SOM Cunit, instal•lacions esportives, per dir-ne alguns i que són els mal anomentats “serveis no obligatoris” tot i la seva important funció social, corren el perill del tancament, a causa dels 42 milions d’euros de deute dels antics governants.

Des de l’equip de govern, com ja portem fent des de fa més d’un any i mig, defensarem al màxim els interessos dels cunitencs i les cunitenques, amb els escassos recursos econòmics, intentarem lluitar per tal de que cap més servei dels que actualment disposem s’hagi de tancar per culpa de l’herència que ens va deixar el duo Alberich-Barquier.

A dia d’avui, Cunit comença a tenir un model de serveis públics (Biblioteca, Escola d’Adults, Escola de Música, Centres Cívics, Llar d’Infants, SOM Cunit, i el conjunt dels serveis urbans) sostenibles, que no tinguin un cost desfasat de la realitat que ens envolta, essent uns serveis que Cunit i la seva gent se’ls puguin permetre, amb els recursos que tenim. Si s’hagués aplicat aquesta filosofia a les polítiques del govern Alberich-Barquier, no tindrem la por de cap nou tancament de serveis imposat des de Madrid.

Des de l’Ajuntament, amb l’equip de govern, i des de la Diputació, amb la nostra alcaldessa Montserrat Carreras, lluitarem per defensar el nostre poble i la nostra gent, perquè seria molt injust políticament però inacceptable socialment, que la ciutadania de Cunit haguéssim de pagar la seva mala gestió, i el que és pitjor, la seva despreocupació total dels interessos dels cunitencs i cunitenques.

Tots ja estem pagant el despilfarro dels anys del PSC i del PP a Cunit, però, ara més que mai, i veient com es recondueix la situació econòmica del nostre ajuntament, havent aconseguit no endeutar-nos més, sabem que Cunit té futur, que un Cunit millor i sostenible és, i serà, possible.

En el cas que l’execució de la nova llei de les Administracions Locals tanqui, malauradament, qualsevol dels serveis que l’esmentada llei “anti Alberich-Barquier” considera com a no obligatoris, el grup municipal de CIU espera que per respecte a la ciutadania de Cunit, els responsables directes d’aquests tancaments que actualment són regidors a l’Ajuntament de Cunit (Judith Alberich Cano, Josep Gràcia Vera, José Barquier Rosillo i José Pedro Botello Álvarez) renunciin a ocupar qualsevol responsabilitat pública en aquest municipi.


Agrupació Local de CiU a Cunit

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!