
-
Tribuna
-
CAL
- Vilanova i la Geltrú
- 22-04-2013 13:00
Imatge d'arxiu
La CAL alerta que els objectius organitzatius i de difusió inicialment previstos per al Correllengua 2013 es veuran afectats per la manca de recursos econòmics
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El projecte de consolidació i creixement del Correllengua que s’ha plantejat la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) per a l’any 2013 es troba en perill. En els darrers dos anys, el moviment ha crescut en implantació territorial i, per primera vegada, ha arribat a comarques i ciutats on no ho havia fet mai o feia anys que no se celebrava: l’Alt Urgell, Tarragona ciutat, Palafrugell, Sant Cugat del Vallès o el Prat de Llobregat, en són només alguns exemples. Aquest creixement i la voluntat de la CAL de poder donar suport i resposta a les demandes de les entitats organitzadores, van ser els motiu per a impulsar la campanya de micromecenatge del Correllengua 2013, a través de la nova plataforma TotSUMA.
Aquesta decisió anava motivada també per la present situació socioeconòmica, que ha comportat una successiva disminució del finançament públic i la baixada d’associats que ha patit l’entitat i que posava en entredit la cobertura econòmica del projecte.
El resultat de la campanya de micromecenatge, a poc més de 10 dies per a la seva finalització, no ha acabat de tenir el suport esperat, doncs només s’ha assolit el 40% del total necessari (5.000 Euros). En conseqüència, es posa en dubte l’objectiu inicial de creixement i consolidació del moviment i es planteja una organització de mínims, similar a la que era vigent fins ara.
Malgrat tot, des de la CAL es vol precisar que el Correllengua 2013 al Principat i la Catalunya Nord es portarà a terme igualment, com posa de manifest la posada en marxa del concurs de disseny del cartell oficial, l’encàrrec del redactat del manifest (fet a Josep Maria Terricabras) i els treballs per a dissenyar els actes d’inici a Roda de Ter, a principis d’estiu.
Des de la CAL, es fa una darrera crida a totes aquelles persones que coneixen el Correllengua i el que significa a que donin suport a la campanya de micromecenatge i ajudin a fer-ne difusió.
Entre tots podrem fer un Correllengua més fort.
Quin és el compromís de la CAL amb el Correllengua?
Des de 1996, la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) és l’entitat que impulsa el moviment al Principat i a la Catalunya Nord, amb la col·laboració d’una munió d’associacions comarcals i locals. La principal funció és la de donar suport a les persones o organitzacions locals (ateneus, grups de cultura popular...) en diversos camps:
•Assessorament en l’organització dels actes a través, per exemple, de l’edició d’una guia anual de suport i l’organització d’una trobada d’organitzadors locals de Correllengua.
•Oferiment de recursos (exposicions, jocs, audiovisuals, ponents per a conferències, grups d’animació i musicals...) i materials (productes de marxandatge) per a ajudar al disseny i a l’autofinançament els actes.
•Difusió a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i a través d’un butlletí electrònic, i promoció a aquelles comarques on encara no hi ha arribat, amb l’objectiu d’aglutinar i dotar el moviment de sentit unitari.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!