Dret a l'educació pública

Manifest fundacional de la plataforma SOS ensenyament públic Alt Penedès

El dret a l'educació es troba recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans, i les retallades i polítiques d'austeritat tan agressives que estan  imposant, tant el govern espanyol com la Generalitat de Catalunya, suposen un greu incompliment d'aquest dret.

Les legislacions que s'estan desenvolupant (LOMCE i LEC) representen un canvi de model essencialment ideològic que carrega contra els valors de l'escola pública: educació catalana, gratuïta, universal i democràtica; equitat i igualtat d'oportunitats; ensenyament científic i laic (sense adoctrinaments); coeducació, cohesió social i inclusió.

Davant d'aquesta situació, i arran de la vaga general d'educació del passat 9 de maig, un grup de mares, pares, mestres, professores, professors i altres membres de la comunitat educativa, així com ciutadans i ciutadanes preocupats per l'ensenyament públic, ens vam reunir en assemblea amb la intenció de crear una plataforma amb els objectius següents:

- Difondre les accions de protesta que els centres educatius públics de l'Alt Penedès estan duent a terme.
- Coordinar i preparar accions unitàries per la defensa de l'ensenyament públic.
- Conscienciar la ciutadania de la pèrdua de drets que suposen les retallades i la legislació vigent.
- Informar de l'afectació directa de les retallades en el dia a dia de les nostres llars d'infants, escoles i instituts.

Les persones que formem la plataforma SOS ensenyament públic Alt Penedès defensem un ensenyament públic que contribueixi a la cohesió social i garanteixi la igualtat d'oportunitats. Un sistema educatiu laic, coeducatiu, participatiu i democràtic, que atengui la diversitat i que treballi per superar les desigualtats socials.

SOS ensenyament públic Alt Penedès neix per encoratjar la comunitat educativa i la societat civil en general per tal que s’impliquin en la defensa d'un millor model d'ensenyament públic.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!