Dret a l'educació pública

Manifest fundacional de la plataforma SOS ensenyament públic Alt Penedès

SOS Ensenyament Alt Penedès 29-05-2013 22:27 Lectures 1584

Arxivat a:

El dret a l'educació es troba recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans, i les retallades i polítiques d'austeritat tan agressives que estan  imposant, tant el govern espanyol com la Generalitat de Catalunya, suposen un greu incompliment d'aquest dret.

Les legislacions que s'estan desenvolupant (LOMCE i LEC) representen un canvi de model essencialment ideològic que carrega contra els valors de l'escola pública: educació catalana, gratuïta, universal i democràtica; equitat i igualtat d'oportunitats; ensenyament científic i laic (sense adoctrinaments); coeducació, cohesió social i inclusió.

Davant d'aquesta situació, i arran de la vaga general d'educació del passat 9 de maig, un grup de mares, pares, mestres, professores, professors i altres membres de la comunitat educativa, així com ciutadans i ciutadanes preocupats per l'ensenyament públic, ens vam reunir en assemblea amb la intenció de crear una plataforma amb els objectius següents:

- Difondre les accions de protesta que els centres educatius públics de l'Alt Penedès estan duent a terme.
- Coordinar i preparar accions unitàries per la defensa de l'ensenyament públic.
- Conscienciar la ciutadania de la pèrdua de drets que suposen les retallades i la legislació vigent.
- Informar de l'afectació directa de les retallades en el dia a dia de les nostres llars d'infants, escoles i instituts.

Les persones que formem la plataforma SOS ensenyament públic Alt Penedès defensem un ensenyament públic que contribueixi a la cohesió social i garanteixi la igualtat d'oportunitats. Un sistema educatiu laic, coeducatiu, participatiu i democràtic, que atengui la diversitat i que treballi per superar les desigualtats socials.

SOS ensenyament públic Alt Penedès neix per encoratjar la comunitat educativa i la societat civil en general per tal que s’impliquin en la defensa d'un millor model d'ensenyament públic.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No