Alcaldia de Sant Pere de Ribes

L'aritmètica política (CDC/VIA(UDC/UM9/ICV) ho aguanta tot! l'ètica política no!

En primer lloc, des del grup socialista volem desitjar molts encerts a la Sra. Anna Gabaldà  (UM9) que va sortir elegida alcaldessa de Sant Pere de Ribes com a conseqüència d’una aritmètica democràtica, si bé fruit d’un pacte polític certament rocambolesc, amb el suport de quatre partits (CDC, UDC, ViA i UM9) i el d’una regidora expedientada i desautoritzada per la direcció nacional d’ICV i que ha provocat el trencament de la coalició amb EUiA, una regidora, per cert, que com UM9 fan responsable a CiU que els veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes estiguin patint les retallades més salvatges de la història del nostre país i estiguin perdent qualitat de vida i serveis essencials. Estem doncs davant un pacte immaculadament democràtic i legítim, però davant d’una autèntica « barbaritat » política i ètica.

Aquesta operació ha fet que el PSC, la força més votada pels ciutadans i ciutadanes, se situï a l’oposició.

Quin peatge ha pagat CDC  i ViA perquè UDC donés suport a la investidura d’una alcaldessa d’UM9? Quin peatge ha pagat UM9 a la regidora desautoritzada per la direcció nacional d’ICV, Bàrbara Scuderi? Quins pactes secrets sustenten el nou govern? Votarà una regidora suposadament d’esquerres un alcalde de CiU d’aquí a nou mesos? Moltes son les preguntes sense respostes que a ben segur els periodistes, els mitjans de comunicació i els ciutadans, a més de la resta de forces polítiques, hauran de conèixer més d’hora que tard.

“Que ningú esperi canvis perquè en aquests mesos que queden no hi haurà temps”. Aquesta frase no és del grup socialista, sinó que va ser solemnement pronunciada per Lluís Giralt (CIU.VIA) i publicada al Diari de Vilanova el passat 13 de setembre, amb el que queda palès el capteniment del grup tripartit que ha donat suport per fer possible que la 3ª força en vots dels ciutadans i ciutadanes del municipi tingui l’alcaldia.

La declaració demostra que cap altre projecte que no sigui satisfer les ambicions particulars i partidistes els mou. Projecte de poble? Ni el tenen ni s’espera que el tinguin. Prou faran tapant cada dia l’immens guirigall que hores d’ara és ja aquest govern. No han necessitat sinó unes quantes hores per posar de relleu les seves diferències. 

El PSC continuarà essent durant el que queda de legislatura al menys, el partit majoritari d’aquest Ple municipal, el més votat pels ciutadans i ciutadanes en les eleccions municipals, una força que farem servir, en aquest Ple i al carrer, perquè la nova alcaldessa (i els últims mesos el nou alcalde de CiU) no s’atrinxerin i facin tot allò que al llarg d’aquests darrers anys han dit que tanta i tanta falta feia realitzar. Ara tindran l’oportunitat i nosaltres de fiscalitzar tot allò que facin.

El PSC farà una oposició responsable i constructiva, ben allunyada de la que hem rebut per part dels partits que formen aquest guirigall de coalició que governarà el poble aquests darrers mesos de legislatura. Ens mantindrem ferms en les nostres conviccions i no farem ni un pas enrere a l’hora de denunciar les injustícies socials que es donin al nostre poble com a conseqüència de les polítiques que s’apliquin per part d’UM9, CIU-VIA i la regidora desautoritzada per ICV.

Les aritmètiques polítiques ho aguanten tot. L’ètica política no!

Volem dir als ciutadans i ciutadanes que no ens arrugarem i que nosaltres, a diferència d’altres formacions, no romandrem amb les mans a les butxaques, impassibles davant el drama de la crisi, o donant suport als causants de la mateixa, com sí que fan alguns regidors i regidores suposadament d’esquerres, sinó que sempre ens trobaran arremangats i a punt per donar aquesta nova batalla social i democràtica.

El municipi té molts reptes! Molts! I divuit mesos són suficients per treballar-ne molts, però sobretot els més essencials pels veïns i veïnes que més pateixen la crisi.

Esperem que UM9 al costat de CIU-VIA no esdevingui un simple “delegat del govern” de la Generalitat a Sant Pere de Ribes, sinó que sigui defensor dels interessos del poble.

Esperem que no sigui- tot i que vista la coalició de govern amb la què han arribat a l’alcaldia, així ho sembla-, un partit lligat de mans i peus al pacte obscur que tenen signat i que els ha portat a l’alcaldia.

Els i les socialistes, treballarem des de l’oposició per preparar el municipi per la sortida de la crisi prioritzant les polítiques socials i de formació adreçades a aquelles persones que pitjor ho estan passant. Volem que en aquest municipi s’ubiquin projectes d’activitat econòmica que donin llocs de treball perquè això és el que els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi necessiten.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!