Eleccions municipals 2015

No deixem que els racistes i els feixistes ens divideixen

Gràcies a la intensa feina unitària feta fins ara –que vam iniciar les passades municipals denunciant que PxC és una candidatura feixista–  podem felicitar-nos per no tenir CAP llista feixista a la comarca. No obstant això,  per la deriva xenòfoba d’alguns partits –especialment el  PP– pensem que cal  posicionar-nos clarament en contra d’aquestes practiques polítiques. Perquè el racisme, l'homofòbia, l’heteropatriarcat i la islamofòbia són xacres que patim cada dia i és una greu irresponsabilitat atiar-les per un grapat de vots.

Observem amb neguit l’extensió, com a una taca d’oli, del feixisme per gairebé tota Europa. Patim o no la presència d’una llista a la nostra comarca, legitimar els discursos excloents no fan més que alimentar organitzacions de caire feixista i normalitzen el seu discurs.

Ens preocupa el creixent ambient de por i desconfiança vers la població musulmana, arran de l’última onada de detencions de presumptes “gihadistes” i denunciem que de manera injustificable s’intenta culpar tota la població musulmana per les accions d’uns pocs assassins que no la representen. Un bon exemple el tenim en les paraules del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, que ens adverteix —sense aportar cap prova— que a Catalunya “hi ha unes 50 mesquites amb més risc de radicalització salafista” assenyalant directament Vilanova i la Geltrú i els nostres veïns i veïnes.  Tot aquest alarmisme s’ha instrumentalitzat per restringir drets civils. La ‘llei mordassa’ per exemple, aprovada en solitari pel PP, aprofita la ‘lluita contra el terror’ per justificar greus atacs als drets fonamentals d’expressió i manifestació.

A més, a la comarca, constatem que s’han anat produint agressions de caire ultradretà o intimidacions  a col·lectius socials com el Casal Popular o seus d’entitats, com també de violències de ‘baixa intensitat’ que sovint resten impunes i silenciades.

Donem suport també a les companyes que pateixen agressions fonamentades en l’odi a la diversitat i denunciem la recent agressió homòfoba que ha estat notificada per l’Observatori contra l’Homofòbia a les autoritats.


Compromís de les forces polítiques i entitas del Garraf per tot això

Adoptem els següents compromisos en el dia a dia de l’acció política als nostres municipis

1. No farem servir  discursos xenòfobs,  racistes o islamòfobs,  ni ens quedarem en silenci si altres ho fan. L’experiència d’altres països europeus mostra clarament que quan els partits establerts no combaten les idees xenòfobes —o encara pitjor, quan les fomenten— a la llarga no resten suport a la xenofòbia i al feixisme sinó que el normalitzen i l’enforteixen.

2. No farem el joc a un sistema patriarcal que legitima la dominació d’unes persones sobre les altres per una pretesa superioritat i denunciarem pràctiques discriminatòries

3. No fomentarem ni permetrem cap discurs discriminatori ni vexatori vers  la diversitat i la llibertat afectiva i sexual, ja que pensem que la LGTBIfòbia és un pas enrere en la consecució dels drets socials de les persones.

4. A la vegada que duem a terme la nostra tasca política, farem el possible per difondre també els arguments d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Als nostres actes, facilitarem la distribució de materials d’UCFR, perquè les persones assistents coneguin els seus posicionaments i en puguin fer difusió.

5. Ens comprometem a no pactar amb formacions que facin ús de la xenofòbia, la discriminació o el racisme institucional  - sota cap circumstància-  atès que la defensa dels valors democràtics sempre ha de prevaler sobre els interessos de partit, sigui quina sigui la conjuntura del moment.

Les entitats que vulguin subscriure’s a la declaració només cal que omplin el següent formulari.

 

Declaració consensuada per l'Assemblea de Drets Socials del Garraf i Unitat contra el Feixisme Garraf

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!