Campus Universitari de la Mediterrània

Diabetis: l'epidèmia silenciosa del segle XXI

Eix. Diabetis

Eix. Diabetis

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Hi ha diversos motius que centren a la Diabetis Mellitus com a focus d'atenció i font de notícies permanent. El primer és l'elevat nombre de persones afectades, no en va és qualificada com la pandèmia silenciosa del segle XXI. La diabetis mostra un creixement exponencial: a nivell mundial afecta actualment unes 300 milions de persones entre els 20 i 79 anys, i és calcula qeu en seran uns 500 milions l’any 2030. Amb una particularitat, aquest creixement serà més gran en els països en vies de desenvolupament i subdesenvolupats, relacionat amb els moviments migratoris cap a les grans urbs, la industrialització, l'increment de l'obesitat, el sedentarisme, l'occidentalització dels hàbits alimentaris o el que alguns anomenem la "coca-colonització".

D'altra banda, la diabetis és el prototip de malaltia crònica, des del punt de vista mèdic representa un model accelerat d'envelliment, precisa d'una atenció contínua i permanent, global i multiprofessional amb uns alts costos socials i econòmics a nivell personal i social, consumint molts recursos sanitaris. Tot això fa que la Diabetis Mellitus adquireix una rellevància especial en l'entorn de l'actual crisi i les retallades econòmiques, socials i sanitaris.

En la prevenció està el valor més positiu i esperançador del futur de la diabetis mellitus si volem reduir aquestes xifres i protegir la salut de les futures generacions. Com han demostrat diversos estudis recents, la prevenció és possible i per això comptem amb eines com la detecció precoç, l'educació sobre els factors de risc i un estil de vida saludable.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània proposem el curs “Actualització en diabetis mellitus: l’epidèmia del segle XXI”, sota la direcció de Rafael Balanzà Roure, Doctorat en Nutrició i Metabolisme i professor de nutrició de la Universitat Rovira i Virgili. El curs tindrà lloc a l’UPC de Vilanova i la Geltrú del 29 de juny al 3 de juliol. Es tractarà la malaltia des del punt de vista científic. Hi haurà també una part del curs dedicada a que els alumnes puguin avaluar individualment el seu risc de patir la malaltia i les mesures preventives per evitar-la i/o millora el seu control.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local