Campus Universitari de la Mediterrània

Què són les 5s i com poden ajudar-te a millorar la productivitat?

CUM 05-04-2018 11:16 Lectures 1892

Si estàs llegint això és perquè estàs interessat en aprendre la metodologia per millorar la teva empresa o organització.

Les 5S és una tècnica de gestió original del Japó i que es basa en 5 fases simples, així les 5S japoneses o les 5S de la qualitat són: Seiri (eliminar), Seiton (ordenar), Seiso (Netejar), Seiketsu (Estandarditzar) i Shitsuke (disciplina). El nom del mètode (5S) es diu així perquè està format per 5 etapes, cadascuna de les quals comença per S en japonès.

L'eina 5S és un procés de millora contínua, i no exigeix un nivell de coneixements elevats, sinó que tracta temes bastant elementals i que el conformen aquests 5 processos. A més, es pot aplicar en qualsevol àmbit i d’orgnaització.

Les 5S ens permeten fàcilment involucrar i motivar la gent ja que se centren en els seus llocs de treball i els resultats obtinguts són molt ràpids i gratificants. Són l'eina ideal per a iniciar un projecte millora contínua.

Treballar en processos ben definits i organitzats, augmenta la implicació i motivació dels participants, facilita l'eficiència en el lloc de treball, millorant la qualitat dels nostres processos i la seguretat de les persones.

L'avantatge que suposa l'aplicació d'aquesta metodologia en una empresa o organització és que establim nous hàbits consolidats pels treballadors, incrementant el valor afegit, eliminant els malbarataments i millorant l'eficiència de l'organització.

L'objectiu central de les 5S és aconseguir el funcionament més eficaç, eficient i proactiu de les persones en el seu lloc de treball. La implantació de les 5S es basa en el treball en equip. Permet involucrar els treballadors en el procés de millora des del seu coneixement del lloc de treball. Els treballadors es comprometen i responsabilitzen aportant amb els seus coneixements valor a l'organització. La millora contínua es converteix una tasca de tots.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània, us proposem la píndola formativa sobre “5S per a la millora contínua. La base del Lean”, la qual tindrà lloc el proper 12 d’abril, de 16 a 20 hores, a l’edifici de Neàpolis, de la mà de Jordi Antonio Sáez, enginyer industrial de l’UPC.

El blog del CUM

Campus Universitari de la Mediterrània

Campus Universitari de la Mediterrània

Activitats i cursos des d'una dimensió mediterrània

http://www.campusmed.net

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No