Campus Universitari de la Mediterrània

Què són les 5s i com poden ajudar-te a millorar la productivitat?

Si estàs llegint això és perquè estàs interessat en aprendre la metodologia per millorar la teva empresa o organització.

Les 5S és una tècnica de gestió original del Japó i que es basa en 5 fases simples, així les 5S japoneses o les 5S de la qualitat són: Seiri (eliminar), Seiton (ordenar), Seiso (Netejar), Seiketsu (Estandarditzar) i Shitsuke (disciplina). El nom del mètode (5S) es diu així perquè està format per 5 etapes, cadascuna de les quals comença per S en japonès.

L'eina 5S és un procés de millora contínua, i no exigeix un nivell de coneixements elevats, sinó que tracta temes bastant elementals i que el conformen aquests 5 processos. A més, es pot aplicar en qualsevol àmbit i d’orgnaització.

Les 5S ens permeten fàcilment involucrar i motivar la gent ja que se centren en els seus llocs de treball i els resultats obtinguts són molt ràpids i gratificants. Són l'eina ideal per a iniciar un projecte millora contínua.

Treballar en processos ben definits i organitzats, augmenta la implicació i motivació dels participants, facilita l'eficiència en el lloc de treball, millorant la qualitat dels nostres processos i la seguretat de les persones.

L'avantatge que suposa l'aplicació d'aquesta metodologia en una empresa o organització és que establim nous hàbits consolidats pels treballadors, incrementant el valor afegit, eliminant els malbarataments i millorant l'eficiència de l'organització.

L'objectiu central de les 5S és aconseguir el funcionament més eficaç, eficient i proactiu de les persones en el seu lloc de treball. La implantació de les 5S es basa en el treball en equip. Permet involucrar els treballadors en el procés de millora des del seu coneixement del lloc de treball. Els treballadors es comprometen i responsabilitzen aportant amb els seus coneixements valor a l'organització. La millora contínua es converteix una tasca de tots.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània, us proposem la píndola formativa sobre “5S per a la millora contínua. La base del Lean”, la qual tindrà lloc el proper 12 d’abril, de 16 a 20 hores, a l’edifici de Neàpolis, de la mà de Jordi Antonio Sáez, enginyer industrial de l’UPC.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!