Campus Universitari de la Mediterrània

Grau en Ciències i Tecnologies del Mar a l’UPC

Grau en Ciències i Tecnologies del Mar. Eix

Grau en Ciències i Tecnologies del Mar. Eix

Vivim en un món que experimentarà grans canvis, tan climàtics com demogràfics, a un ritme molt més gran del que ho ha fet fins ara. Per aquest motiu, en un futur pròxim, la societat s’haurà d’enfrontar a problemes i reptes, majoritàriament desconeguts, que requeriran professionals que hi puguin oferir solucions innovadores i sostenibles.

I els graduats en Ciències i Tecnologies del Mar estaran un pas més endavant de les ciències marines tradicionals, ja que hi podran aportar coneixements cientificotecnològics i una visió combinada d’eines de camp, laboratori i gabinet.

El grau en Ciències i Tecnologies del Mar ofereix l’estudi integral del medi marí a partir de les eines i la tecnologia del segle XXI. Aquest grau permet aprofundir en quatre grans àrees del coneixement sobre el medi marí i costaner, com són l’oceanografia, les tecnologies i biotecnologies marines, la conservació i gestió sostenible de recursos marins, i els efectes del canvi climàtic.

Gràcies a la seva transversalitat, aquest grau ofereix dues mencions, cursades durant l’últim any de la carrera universitària: menció en Ciències i Enginyeria del Mar i menció en Tecnologies del Mar.

Sortides professionals

Els estudis de Ciències i Tecnologies del Mar comprenen la zona costanera, la plataforma continental i l’àrea de mar obert, i els seus graduats podran treballar en àmbits tan diversos com l’estudi dels efectes del canvi climàtic, la predicció operacional i monitoratge continuat per a l’explotació oceànica i l’explotació de les energies marines renovables; la predicció de riscos marins i la seva prevenció, així com l’aplicació de noves tècniques de teledetecció enfocades a la conservació, protecció i gestió sostenible des recursos marins, la biodiversitat marina, tenint en compte el seu impacte socioeconòmic.

Més informació

Des del Campus Universitari de la Mediterrània us convidem a la xerrada informativa sobre del nou grau per al curs 2018-19 de Ciències i Tecnologies del Mar, a càrrec de César Mösso, professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB). Tindrà loc a l’’auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú el proper dilluns 7 de maig, a les 18 h. Les inscripcions (gratuïtes) es poden fer a través del web.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!