Campus Universitari de la Mediterrània

Grau en Ciències i Tecnologies del Mar a l’UPC

CUM 25-04-2018 15:00 Lectures 2294
Grau en Ciències i Tecnologies del Mar. Eix

Grau en Ciències i Tecnologies del Mar. Eix

Vivim en un món que experimentarà grans canvis, tan climàtics com demogràfics, a un ritme molt més gran del que ho ha fet fins ara. Per aquest motiu, en un futur pròxim, la societat s’haurà d’enfrontar a problemes i reptes, majoritàriament desconeguts, que requeriran professionals que hi puguin oferir solucions innovadores i sostenibles.

I els graduats en Ciències i Tecnologies del Mar estaran un pas més endavant de les ciències marines tradicionals, ja que hi podran aportar coneixements cientificotecnològics i una visió combinada d’eines de camp, laboratori i gabinet.

El grau en Ciències i Tecnologies del Mar ofereix l’estudi integral del medi marí a partir de les eines i la tecnologia del segle XXI. Aquest grau permet aprofundir en quatre grans àrees del coneixement sobre el medi marí i costaner, com són l’oceanografia, les tecnologies i biotecnologies marines, la conservació i gestió sostenible de recursos marins, i els efectes del canvi climàtic.

Gràcies a la seva transversalitat, aquest grau ofereix dues mencions, cursades durant l’últim any de la carrera universitària: menció en Ciències i Enginyeria del Mar i menció en Tecnologies del Mar.

Sortides professionals

Els estudis de Ciències i Tecnologies del Mar comprenen la zona costanera, la plataforma continental i l’àrea de mar obert, i els seus graduats podran treballar en àmbits tan diversos com l’estudi dels efectes del canvi climàtic, la predicció operacional i monitoratge continuat per a l’explotació oceànica i l’explotació de les energies marines renovables; la predicció de riscos marins i la seva prevenció, així com l’aplicació de noves tècniques de teledetecció enfocades a la conservació, protecció i gestió sostenible des recursos marins, la biodiversitat marina, tenint en compte el seu impacte socioeconòmic.

Més informació

Des del Campus Universitari de la Mediterrània us convidem a la xerrada informativa sobre del nou grau per al curs 2018-19 de Ciències i Tecnologies del Mar, a càrrec de César Mösso, professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB). Tindrà loc a l’’auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú el proper dilluns 7 de maig, a les 18 h. Les inscripcions (gratuïtes) es poden fer a través del web.

El blog del CUM

Campus Universitari de la Mediterrània

Campus Universitari de la Mediterrània

Activitats i cursos des d'una dimensió mediterrània

http://www.campusmed.net

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres