Campus Universitari de la Mediterrània

Com podem dissenyar, construir i programar un dron?

Construcció d'un dron. Eix

Construcció d'un dron. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Últimament en sentim a parlar molt. Des que vam saber que podrien ser els coloms missatgers del segle XXI amb el gran anunci de la botiga en línia més gran de la xarxa –quan ens va prometre que els paquets ens arribarien volant a casa– que no ens els podem treure del cap. Cada vegada són més petits i lleugers, han reduït el seu preu i ha augmentat la seva potència i el nombre de fabricants. Els drons ja són una moda i han estat un dels regals estrella per a aquest Nadal, segons els comerços, que els estan presentant com joguines que poden usar-se com un avió teledirigit però amb la capacitat de captar fotos o vídeos des de perspectives inèdites.

Podríem definir els drons –abellots en la seva traducció literal– com a robots voladors que s’enlairen sense cap tripulant a bord, sovint no arriben als dos quilos de pes, i malgrat que durant molt de temps hem associat les naus no tripulades a missions bèl·liques, actualment aquest tipus de dispositius tenen també finalitats d’allò més cíviques. A casa nostra, per exemple, hi trobem aplicacions en l’optimització de conreus, en el camp de les emergències mèdiques i en la filmació d’imatges des de l’aire. És a dir, feines que fins fa uns anys eren sempre molt aparatoses i per a les quals era imprescindible l’ús d’un helicòpter.

En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) programa, els dies 15, 16 i 17 d’abril a l’UPC de Vilanova i la Geltrú el curs “Dissenya, construeix i programa el teu propi dron”, sota la direcció de Xavier Andreu, de l’empresa Deflydrone, pionera en l'ús de drons com a eina educativa per a nens, adolescents i adults amb cursos per aficionats, tallers i activitats extraescolars de disseny, fabricació i programació de drons.

L’objectiu del curs es la divulgació de la cultura maker, la tecnologia que hi ha al darrera dels drons (electrónica, programació, etc.), i la legislació vigent per a volar-los. Volem que es faci un ús responsable i segur d’aquests aparells voladors, ja siguin comprats llestos per volar, muntats per peces o dissenyats per cadascú.

El curs inclou dues modalitats. En la primera, al finalitzar el curs l’alumne serà capaç de calibrar, programar, volar de forma segura en un lloc permès, i reparar completament un dron. Sabrà comprar de forma intel•ligent nous components per a millorar les seves prestacions, o construir-se’n un altre per a les aplicacions personals o professionals que necessiti. En la segona modalitat, a part de la formació de la primera modalitat, l’alumne dissenyarà i muntarà el seu propi dron que s’emportarà a casa. Les inscripcions es poden formalitzar a través del web www.campusmed.net.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local