Ple municipal

Crònica de la primera part del Ple Municipal de maig a Vilanova

Som VNG 05-05-2016 17:12 Lectures 813
Els regidors de Som Vng al ple de dilluns. Eix

Els regidors de Som Vng al ple de dilluns. Eix

El passat dilluns es va celebrar la primera part del Ple Municipal de maig a Vilanova i la Geltrú, que continuarà el pròxim dissabte. Des de SOM VNG observem preocupat com de nou els interessos privats estan per sobre dels de la ciutadania. Eixample Nord, línies de bus, jardineria, enllumenat,... Ple a Ple veiem com la tendència cap a la privatització de serveis i la submissió davant altres administracions marquen el dia a dia.

Amb l’única oposició de la CUP i nosaltres, es va aprovar el pagament extraordinari de 48.000€ a CESPA (Ferrovial) per “compensar” feines fetes fora de la concessió en el seu moment i s’augmenta en mig milió l’acord amb Valoriza (Sacyr) per seguir fent-se càrrec de les brosses.

Amb la concessió de la gestió de l’enllumenat es confirma la tendència de l’actual sociovergència d’apostar per lo privat, cosa que ja no sorprèn a ningú però la seva actitud davant de qui crítica o pregunta sobre els seus acords és potser el més preocupant. Davant de preguntes, dubtes o crítiques la única resposta és la ridiculització, faltes de respecte o acusacions cap a la oposició mentre sense donar mai cap tipus d’argument o resposta clara.

Punt a part mereix l’aprovació de la modificació puntual de l’Eixample Nord, el punt més rellevant del Ple. Forçarem a la ciutat a que creixi i la utilitzarem com a moneda de canvi per pagar les factures pendents que ens han deixat les males gestions dels governs anteriors, que a l'hora de prendre decisions sobre com protegir l'espai natural de la Platja Llarga, sobre el qual no van saber fer previsions a temps, tampoc van posar en la balança el preu que hauríem de pagar pels compromisos que van signar llavors. Seguim convençuts que les polítiques que van fer esclatar la bombolla immobiliària i provocar la crisis estan obsoletes i cal canviar urgentment de model mentre que observem alarmats la falta d’autocrítica dels dos grups del govern, que mantenen l’aposta per l’especulació.

Celebrem l’aprovació de la moció de Garraf Coopera per la lluita contra l’evasió i els paradisos fiscals, tot i que no deixa de ser curiós veure com la recolzen grups amb membres destacats dins dels “Papers de Panamà”.

Seguirem el dissabte!


Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No