Ple municipal

El govern municipal ha donat un cop mortal a la cultura popular

Els regidors de SOM Vng al ple de juliol. Eix

Els regidors de SOM Vng al ple de juliol. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple del 4 de juliol serà recordat com el dia en que el Govern municipal va donar un cop de mort a la cultura popular de la ciutat. Així doncs, escudant-se en dubtosos criteris tècnics i legals fets públics a darrera hora, el govern sociovergent va bloquejar la possibilitat que El Tingladu es celebri aquest any. Des de Som VNG considerem que la sociovergència a Vilanova va escudar-se en el “llei i ordre” per, fins i tot, posar en dubte la legalitat de la moció. Des de Som considerem lamentable que l’alcaldessa hagués de preguntar al Secretari, abans d’iniciar el debat, pel caràcter legal d’una moció. El Secretari, per la seva banda, va explicar quelcom que era evident: les mocions tenen un caràcter declaratiu. Aquesta moció, a més, venia recolzada per un seguit d’entitats culturals de la capital del Garraf, amb una trajectòria sòlida i reconeguda. Així mateix, volem celebrar l’esperit unitari a l’hora de defensar la moció, i treballar per a que El Tingladu es pogués celebrar a la Plaça de les Neus.

Des del grup municipal de Som VNG, considerem que l’acció del govern obre la porta a la persecució de tota activitat lúdica al carrer, ja que la gran majoria acostumen a comportar sorolls. Així doncs, el govern municipal s’ha posat del costat d’una minoria que creu que la cultura és soroll. A més, ha intentat traslladar El Tingladu  al barri de Baix-a-mar, fet denunciat per l’Associació de Veïns del barri, que es queixa del desequilibri existent en la localització d’activitats culturals i lúdiques. Som VNG va fer esment de la opinió del moviment veïnal en el ple en la defensa de la moció d’urgència. Finalment, considerem que el fons de totes les accions que tenen a veure amb l’ús de l’espai públic, així com la gestió urbanística, és imposar un model de ciutat en el que es privatitza absolutament tota activitat. Des del nostre grup municipal, creiem que l’acció de govern s’està caracteritzant per la imposició d’un model regressiu, que destrueix de forma lenta però decidida la vida pública, a partir de mesures improvisades (o que ho semblen). Una mostra d’això va ser la proposta de modificació del Pla General per permetre l’ús hoteler al centre de la ciutat, al que ens vam oposar perquè obre la porta la gentrificació, així com alimenta una nova bombolla econòmica: el turisme sense límits.

Finalment, volem celebrar l’aprovació per unanimitat de la moció de l’Amical de Mathaussen, per condemnar el cop d’Estat feixista del 18 de juliol de 1936. Des de Som VNG vàrem defensar la moció per memòria, justícia i reparació de les víctimes del nazi-feixisme. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local