Fira de Novembre

Que no us enganyin amb purpurina i lluentons

Elisenda Castillon 16-11-2016 20:33 Lectures 5248
La Fira al barri de Mar. Ruth Canton

La Fira al barri de Mar. Ruth Canton

El barri de mar, aquell etern oblidat per l'ajuntament, porta bloquejat durant dies per la fira de novembre. Així com a exemple, els veïns fa dies que tenim problemes per aparcar, ja que el carrer de l'any dels negats estarà la "friolera" d'11 dies amb aparcament restringit per a preparació i realització de la fira. Un altre exemple és l'espai d'oci dels gossos que restarà tancat des d'avui fins el dia 14, ja que allà s'hi ubicarà un pàrquing privat per a la gent dels estands, gent que té diverses opcions d'aparcament, com el pàrquing subterrani de la plaça mediterrània. Però sembla millor ocupar un espai públic i gratuït que no pas fer-los aparcar al pàrquing de la mediterrània buscant un consens econòmic, no fos cas que els vostres amics hagin de fer algun esforç i això pugui perjudicar els negocis, oi?

Un altre exemple és la neteja extra que fa dies que porten realitzant al barri; estaria molt bé si fos quelcom habitual, però la realitat està molt allunyada d'aquest fet. Han netejat totes les façanes de pintades i els contenidors perquè el barri estigui net per fer bona impressió als visitants de fora de la ciutat, (perquè qui viu a la vila ja sap la realitat de la deficient neteja viària). La resta de l'any deveu considerar que som un barri de segona i se'ns pot menjar la merda, oi? No he vist en cap de les ocasions que m'he posat en contacte per denunciar la brutícia dels contenidors o la foscor dels carrers que hagueu vingut a fer neteges extres ni cap gestió per solucionar les problemàtiques del barri, però perdoneu, no sabia que només som veïns i no som persones que estem activant l'economia i la promoció de la ciutat. Perdoneu la meva innocència.

Tenim un ajuntament que només governa pels seus propis interessos, els interessos econòmics dels seus amics, i els interessos de determinats veïns. La única cosa que us preocupa és sortir guapos a la foto i poder-vos omplir la boca amb la pseudopromoció econòmica de la ciutat amb un estil "friendly" i hipòcrita (recordeu, botellot a la plaça no, amb una copeta penjada al coll sí) que després no es veu reflectit en inversions en millora dels serveis municipals, ni dels espais públics, ni en l'atenció als veïns i veïnes de la ciutat.

Feu fires i firetes per tapar les vergonyes de la vostra gestió municipal, per intentar tapar els xantatges als quals heu cedit davant l'Incasòl, els xantatges d'un nombre molt reduït de veïns (El Tingladu, Nowa Reagge, reurbanització de la Geltrú...). Amagueu les persones amb situacions de pobresa que dormen al carrer de la nostra ciutat amb la total ineficiència dels serveis d'atenció, la brutícia pandèmica de tots els carrers de la vila, els barris a les fosques, les despeses poc justificables, la condemna a tota expressió cultural gratuïta i popular en les quals no podeu estendre els vostres tentacles, i el llarg etcètera al qual ens teniu acostumats. Però no penseu que fent un "show village" la gent no s'adona de la realitat de la vostra actuació política. La tècnica de fer un "Vilanova posa't maca" per tapar les misèries i mancances és de molt baix to polític; la resta de 361 dies de l'any al barri de mar veiem la realitat i entenem el que realment importem els veïns a l'ajuntament. Amb aquests fets ens demostreu que o sou miops polítics, uns cínics o creieu que la població som babaus. I pensant-ho bé, no sé quina de les tres opcions em fa menys por (i pena)

Si entenguéssiu què és la visió municipalista de la política entendríeu que no és governar pels 4 amics de torn, sinó que és la cobertura de les necessitats i demandes de la ciutadania (ciutadania, no veïns concrets). I si enteneu això i feu un gir cap a l'atenció de la ciutat i no a fer-vos les fotos de rigor venent una ciutat que no tenim i que no existeix, potser Vilanova tornaria a ser una ciutat amable, digna, habitable, justa i acollidora per viure-hi, i no la mena d'escenari de promocions absurdes que és i que ha expulsat les veïnes dels carrers privatitzant-lo constantment (no només amb les terrasses fagocitadores dels bars) i relegant tots els habitants de la ciutat a ser només espectadors que paguen els impostos que vosaltres malgasteu, i a ser els que cada 4 anys importen per omplir les urnes, suposo que tot això ús interessa, no fos cas que la gent socialitzi lluny del consumisme absurd i pensés i s'organitzes, oi? Il·lusa de mi, no recordava que els ciutadans som massa incultes i obtusos per a opinar sobre la nostra ciutat i els problemes que ens afecten, oi? (feu una revisió a l'hemeroteca si no ho recordeu).

Seguiu fent de la ciutat un macrocatàleg ranci i decrèpit del capitalisme i de les necessitats creades que, mentrestant, els que sí que estimem la nostra ciutat i la seva gent seguirem treballant per, entre tots i totes, fer una ciutat de tots i per a tots, i no la ciutat estratificada i exclusiva que esteu creant.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No