Lo que escondías sus ojos

Telecinco se'n riu de les víctimes del franquisme

Lo que escondías sus ojos. Telecinco

Lo que escondías sus ojos. Telecinco

La Amical Mauthausen porta dècades treballant per recuperar la memòria dels 9.000 espanyols i espanyoles que van passar pels camps de concentració nazis. Dècades recordant, investigant i educant, treballant dur perquè aquesta part de la nostra història no caigui en l'oblit, com molts van voler.

Un dels que van voler esborrar aquest crim contra el poble espanyol va ser Ramón Serrano Suñer, feixista, admirador del nazisme i ministre de Franco, que va intentar, sense aconseguir-ho, que la veritat mai sortís a la llum. Per què? perquè ell va ser el responsable que milers de “rotspanien” acabessin presos de Hitler. Ell i el seu cunyat, Francisco Franco, van permetre els assassinats del nazisme, van observar tranquil·lament com milers de republicans eren tancats i massacrats, sense moure un dit. En realitat, els estaven fent el treball brut.

Avui dia calculem que uns 5.500 republicans espanyols, homes, dones i nens, no van sortir mai dels camps de concentració. 5.500 morts que són responsabilitat directa de Serrano Suñer. A més, als que van sobreviure, el tètric ministre no els hi va posar cap facilitat. Va aconseguir que el règim franquista no els reconegués com a espanyols i els va negar el retorn a la llar que molts anhelaven.

Quina és la nostra sorpresa quan veiem que aquest personatge, dels més negres de la història de l'estat espanyol, ara és el protagonista d'una sèrie de tall romàntic que emet aquests dies Telecinco.

Produïda per Mediaset i basada en la novel·la de Nieves Herrero, resulta que “Lo que escondían sus ojos”, oblida esmentar que l'enamoradís “Ramón” de la sèrie és poc menys que un genocida. No sabem què amagaven els seus ulls, però sí sabem de primera mà què s'amaga en aquesta sèrie sobre el seu protagonista: El feixisme, l'odi i la mort.

Considerem aquesta producció un atac directe a les víctimes del franquisme i del nazisme i als seus familiars. Una burla als milers d'antifeixistes que van deixar la seva joventut i la seva vida per fer d'aquest un país millor i una falta de respecte a totes les persones que treballen per la recuperació de la memòria històrica.

L'intent d'edulcorar un personatge com Serrano Suñer és un atac a tots els principis democràtics que haurien de regir la nostra societat, per això demanem la seva retirada immediata, així com una disculpa de la cadena emissora.


La Junta Directiva de Amical de Mauthausen

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!