Els dies de pluja

Comunicat sobre la perillositat de les Costes del Garraf

Un dels accidents de trànsit que va tenir lloc diumenge a la carretera de les Costes del Garraf. No vull pagar C-32

Un dels accidents de trànsit que va tenir lloc diumenge a la carretera de les Costes del Garraf. No vull pagar C-32

Els usuaris habituals d’aquest tram de carretera, que bordeja el massís del Garraf, saben que les situacions derivades per les importants tempestes dels darrers dies són un fet habitual cada vegada que cauen quatre gotes.

Des de No vull Pagar C32 fa més de tres  anys que venim denunciant la problemàtica existent, tot feia suposar que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat  solucionaria les mancances detectades quan des de la Comissió de Territori del Parlament, a proposta del grup parlamentari d’ ERC, s’ aprovà al juny del 2014, una moció per tal de millorar la seguretat d’ aqueta via, on figurava entre d’ altres punts i textualment:

“-Els desguassos en els murs, fets a través d’unes obertures a la part inferior de les peces de formigó que separen la carretera del penya-segat, són totalment insuficients quan hi ha forts aiguats, i hi ha una deficient evacuació de l’aigua que cau quan hi ha pluges fortes, i converteix determinats trams de la C31 en trams inundables.”

La realitat és que han passat dos anys i mig i la problemàtica és cada vegada més evident, la Conselleria de Territori no ha dut a terme cap tipus d’ actuació per tal de millorar la seguretat de les Costes del Garraf, una via que suma dia a dia més usuaris i que empitjora la seva seguretat amb el pas del temps.

A l’ abril del 2015, el Consell Comarcal del Garraf, els sindicats UGT i CCOO i No vull Pagar C32 vam demanar mitjançant un manifest, entre d’ altres demandes, el  compliment  d’ aquest compromís.

Ens refermem en aquestes demandes, creiem que és urgent fer aquestes actuacions  per l’ estat actual de la via, doncs en cas de pluja l’ acumulació d’ aigua en alguns punts, sumat a  la terra i petites pedres que cauen  de la muntanya converteixen l’ asfalt en una superfície lliscant i perillosa.

Seguirem reclamant aquestes millores en les Costes del Garraf en les trobades programades amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, alhora que, oferim públicament la nostra col·laboració una vegada més, als Consells Comarcals i Ajuntaments.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!