Campus Universitari de la Mediterrània

Art digital amb Arduino

Art digital. Eix

Art digital. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Moltes de les aplicacions que es presenten al Sónar+D demostren que eines sorgides d'un entorn artístic es poden convertir en aplicacions comercials, de la mateixa manera que robots industrials barroers es poden convertir en eines creatives, començant pels cèlebres dispositius Arduino, una plataforma de maquinari lliure fundada per David Cuartielles, que ha desbordat el món de l'art i s'ha convertit en un agent fonamental de nombrosos processos d'innovació.

Fa un temps que l’electrònica de baix cost està revolucionada per tota una sèrie de dispositius que han permès la creació de tot tipus de petits aparells i gadgets a manera de prototips. Estem parlant de projectes open source de programari i maquinari que han saltat del món educatiu a infinitat d’entorns i aplicacions en el món real, especialment aquells que veuen la facilitat d’aplicar la tecnologia de low cost a la vida real.

En aquest context, des del Campus Universitari us proposem un curs “Iniciació a l’Art Digital amb l’Arduino per Fèlix Vinyals”, el qual tindrà lloc del 18 al 24 de gener de 2017 a l’UPC de Vilanova i la Geltrú.

Els alumnes del curs podran construir un entorn interactiu amb Arduino. Veuran diferents sensors que els permetran interactuar entre el món real i el món virtual (per exemple: un moviment fa canviar una pantalla de color), o entre el món real i el món real (per exemple: si s’encén la llum fem sonar música).

Fèlix Vinyals

Fèlix Vinyals va néixer a Barcelona el 1986. És enginyer electrònic (UPC), enginyer biomèdic (UB) i professor d’art digital. Forma part de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) i del col·lectiu d’artistes Oxygen, del Kinetica-Museum del Regne Unit. Treballa en una branca de l’art digital que ell anomena “art biotrònic”, que com a resultat presenta unes instal·lacions interactives que barregen les constants vitals del cos humà amb l’electrònica, on es vol explorar la vinculació entre societat, tecnologia i cos humà.

És el director i docent del postgrau “Arduino: via lliure a la teva creativitat tecnològica” de la UPC. Imparteix seminaris i tallers sobre art digital, interacció amb l’entorn, hacking musical i altres temes relacionats amb universitats i centres de Barcelona i puntualment amb universitats britàniques.

Ha exposat les seves obres en diversos festivals, com el DrapArt del CCCB; L’Estrany: Festival de Música Electrònica Insòlita; el centre de producció i recerca d’arts visuals Hangar.org de Barcelona; el Fields Art Festival de l’Empordà; i la mostra d’art StripArt de Barcelona, entre d’altres. La seva obra ha aparegut en mitjans de comunicació com el programa Siglo XXI de Radio3 (RNE). Ha estat ponent en el First International Workshop on Brain-Computer Music Interfacing,a la Plymouth University (UK), i al Transmission Symposium: Strategies for Brainwave Interpretation in the Arts, de la Bournemouth University (UK

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local